Sony tjener endelig penger på PS3

Fire år etter lansering er det endelig lønnsomt å selge PlayStation 3-konsoller.

30. juni 2010 11:14

I et ferskt intervju har Sony-sjef Shuhei Yoshida nå fortalt at selskapet endelig tjener penger på salg av PlayStation 3-konsollen.

- Dette er året vi klarer å dekke PlayStation 3-kostnadene. Vi tjener ikke masse penger på maskinvaren, men vi blør ikke penger som vi gjorde, sa Yoshida til IGN.

Sony og Microsoft sin forretningsplan har alltid vært å selge konsollene med tap for å tjene penger på ekstrautstyr og spill. Helt siden lanseringen i 2006 har Sony tapt penger på hver konsoll som har blitt solgt. Sammen med lanseringen av en ny og mindre PS3-maskin valgte likevel Sony å redusere prisen på maskinen høsten 2009 for å bedre konkurrere i det viktige julesalget.

Nintendo har en litt annen modell, hvor de har tjent penger på konsollene sine helt fra starten.

Mye av grunnen til at Sony nå klarer å tjene penger på maskinene skal blant annet skyldes stadig reduserte kostnader på flere nøkkelkomponenter i maskinen. I mai begynte de blant annet å produsere PS3'er som bruker en ny og mer kostnadseffektiv grafikkchip.

Også økt konsollsalg av har bidratt til et sunnere budsjett for Sony, men det har generert en annen utfordring for selskapet – de har hatt leveringsproblemer helt siden januar i år. Dermed er et priskutt også lite sannsynlig, hevder Yoshida.

- Når vi har redusert kostnaden på maskinvaren vil vi se på muligheter for å justere prisen hvis vi tror det vil øke etterspørselen, men nå prøver vi å produsere nok maskiner, sier Yoshida.

Men Sony-sjefen bekrefter at de kanskje vil vurdere samlepakker med andre Sony-produkter. I september lanserer Sony sitt bevegelsessensitive kontrollsystem, PlayStation Move, og det forventes flere slike pakker med både maskin, kontrollsystem og spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3