– Ville ha 180 000 kroner for å Youtube-vise spillet vårt

13. september 2015 17:54

(PressFire.no): På Redditforumet for spillutviklere ble det en heftig diskusjon i helga, da indieutvikleren Ben Tester fra studioet Wales Interactive, fikk en e-post med noe overraskende innehold.

– På en av mine vanlige PR-runder fikk jeg en e-post av en veldig populær Youtuber, med et par millioner følgere, som tilbød seg å vise frem spillet vårt på kanalen deres for den nette sum av 17 600 dollar for to-tre snakkepunkt, eller 22 000$ for to-tre snakkepunkt pluss en lenke til oss i beskrivelsen, forklarer utvikleren, som sier han ble ganske slakk i hakeleddet av tilbudet.

Er det folk der ute som virkelig betaler slike summer? undrer Tester.

Symptom av nyfødt industri

Kommentarfeltet på innlegget konstanterer at ja, dette er noe også andre indieutviklere har oppdaget, og også Youtube-spillere kimet inn med sine synspunkter:

For å svare på spørsmålet ditt; Ja, dette er en greie. Men alle er forskjellige, og på toppen av det finnes det ikke mye kommunikasjon i «Youtube-industrien» mellom videoskaperne og hvordan de gjør saker på forretningssiden, noe jeg tror skaper problemer som akkurat dette, mener en Youtube-spiller fra duoen «Game Grumps», og fortsetter;

For å si det simpelt, du har for eksempel en fyr som får 30 000 dollar fra EA for å spille et spill, og så tenker den fyren: «dette er hva jeg er verdt» deretter. Det er et symptom fra en nyfødt industri.

Selv poengterer Game Grumps at de aldri har bedt om betaling eller donasjoner, men når det har blitt gitt til de har de tatt i mot.

Indieutviklere blir lurt

Indieutviklere må ofte stå for all markedsføring selv, og det ble kjent for en stund siden at det er en god del personer som prøver å dra nytte av dette.

Et av problemene er at folk utgir seg for å være youtubere eller spilljournalister og ber om spillnøkler gratis, men det viser seg at det er falske kontoer.

Disse spillnøklene kan da videre enten brukes personlig, eller selges via spillmarketingsider som spesialiserer seg på spillnøkler solgt mellom privatpersoner.

Dette er noe Tester selv har skrivet ett innlegg om hvordan man unnviker som indieutvikler, og han mener sterkt at e-posten han fikk virkelig er knyttet til denne kjente, unavngitte, Youtuberen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3