Oculus Rift sikrer seg bevegelsesspesialister

Se hva de kan gjøre.

17. juli 2015 14:33

(PressFire.no): Det nå Facebook-eide selskapet som startet kappløpet om virtuell virkelighet, Oculus Rift, kunngjør nå at de har kjøpt det israelske teknologiselskapet Pebbles Interfaces.

Lover revolusjon

I pressemeldingen om oppkjøpet skrives det at gjennombrudd i sensorerer vil bety en revolusjon for hvordan kommunikasjon vil foregå innen virtuell virkelighet.

Oculus Rift kunngjorde nylig et kontrollystem for sitt system kalt Oculus Touch – to joysticker utstyrt med sensorer, men også tradisjonelle analoge stikker og knapper. Systemet ble faktisk belønnet med beste maskinvare på årets E3 i Los Angles.

Men ifølge Nadav Grossinger, som er teknologisjef hos Pebbles Interfaces, er det sensorsystemer basert på optikk som blir det neste nivået for virtuell virkelighet.

Oculus Touch.

På shoppingrunde

En video, som du kan se i toppen av saken, demonstrerer hvordan dagens sensorsystem fra Pebbles Interfaces fungerer sammen med Oculus Rift.

Vi får se hvordan hendene til brukeren blir gjenskapt på skjermen, og får en følelse av hvor nøyaktig det kan bli ved å håndtere ganske små ting med hendene.

Dette er ikke det eneste oppkjøpet Oculus har gjort – i fjor kjøpte de designbyrået Carbon Design, som blant annet har designet Xbox 360-kontrolleren og Kinect-kameraet.

De kjøpte også en motor for spilling over nettet kalt Raknet. I tillegg kjøpte de to andre selskap som jobber med virtuell virkelighet kalt Nimble VR og 13th Lab.

Foreløpig er det ukjent hva Oculus Rift og Facebook betalte for Pebbles Interfaces, selv om Wall Street Journal hevder å ha kilder som mener det ble utvekslet rundt 60 millioner dollar i oppkjøpet.

Oculus Rift er planlagt for utgivelse tidlig i 2016.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3