Nå forbyr Twitch spill som kun er for voksne

– Vårt mål er å lage en trygg og inkluderende plattform.

28. mai 2015 12:43

(PressFire.no): I fjor sommer kjøpte nettbutikkgiganten Amazon strømmegiganten Twitch for seks milliarder kroner.

Twitch har blitt verdens største nettside for strømming av spillvideoer og har blant annet innebygget støtte i de nye spillkonsollene fra Sony og Xbox One.

Kort tid etter oppkjøpet kom det også nye retningslinjer fra Twitch som ba de som strømmer om å ikke kle av seg foran kameraet.

«Hatred» forbudt på Twitch.

Strammer inn ytterligere

Nå strammer de ytterligere inn – i den oppdaterte versjonen av brukervilkårene legges det ned forbud mot å strømme innhold fra spill som har fått aldersmerking «kun voksne» i USA.

Foreløpig er det 26 titler som har fått den strengeste aldersgrensa i USA.

Dette inkludert blant annet enkelte versjoner av både «Grand Theft Auto: San Andreas» og «Fahrenheit: Indigo Prophecy Directror’s Cut» og «Manhunt 2».

Det inkludert også det kontroversielle spillet «Hatred», som kommer neste uke.

Twitch påpeker imidlertid spesifikt at det finnes versjoner av de to førstnevnte som har aldersmerking Mature, som betyr at de er godkjente.

Trygg plattform

– Vårt mål hos Twitch er å lage en trygg og inkluderende plattform hvor alle kan føle seg komfortable og ha det gøy, heter det fra strømmegiganten.

De påpeker videre at de oppdaterer brukervilkårene fra tid til annen for å tilpasse seg utfordringer i spillbransjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3