Nå har «Grand Theft Auto V» solgt 52 millioner

Bidrar til «et av de beste Take-Two-årene».

19. mai 2015 11:15

(PressFire.no): «Grand Theft Auto V»-salget ikke ser ut til å dabbe av, riktig enda.

I forbindelse med at Take-Two presenterte sin ferskeste finansrapport, bekreftet utgiveren at 52 millioner «GTA V»-eksemplarer er solgt, til butikker, før finansårets slutt 31. mars.

«GTA V».

Tjener godt på «GTA V»

Rockstars sandkasseepost ble først lansert i 2013. I fjor kom «GTA V» ut til de nyeste konsollene fra Sony og Microsoft, og i april i år var det endelig klart for pc-slipp – etter flere utsettelser.

Selskapet har lagt lista veldig høyt for seg selv, og klarer derfor ikke å matche sitt eget rekordknusende 2014-resultat. Det er ikke så rart, dette var i perioden der inntektene fra «GTA V» var på sitt mest svulmende og imponerende.

Likevel konstaterer Take-Twos Strauss Zelnick, styreformann og direktør, at 2015 ble «et av de beste i selskapets historie» med bedre inntjening enn forventet. Totalen viser at Take-Two tjente 12 milliarder kroner i fjor. 2014 viste pluss 18 milliarder kroner.

«GTA V»-tallene inkluderer forresten ikke digitalt salg. 

«Battleborn».
«Battleborn».

Varsler et nytt 2K-storspill

De neste månedene regner Take-Two med at pc-salget til «GTA V» vil fortsette å bidra. De forbereder også slippet av helt nye titler, blant annet en hemmelig utgivelse fra 2K.

 Finansåret 2016 ser ut til å få en bra start, anført av aprillanseringen til «Grand Theft Auto V» på pc – et slipp som har overgått våre forventinger, forklarer Strauss Zelnick ifølge GamesIndustry.

– Gjennom det neste året vil vi fortsette å utøve vår vante strategi gjennom lanseringer med noen av topptitlene våre, med nye utgivelser fra «NBA 2K» og «WWE 2K». «Battleborn», et banebrytende nytt spill fra Gearbox Software, og et nytt storspill fra 2K vi snart skal kunngjøre.

«Battleborn» ble annonsert i fjor. Dette er «Borderlands»-folka i Gearbox sitt forsøk på å ta andeler i det såkalte MOBA-markedet (multiplayer online battle arena), der «Dota 2» og «League of Legends» har dominert lenge.

«Evolve».

Monstersalget uteblir

Et av de nye Take-Two-spillene med store forventninger knyttet til seg før lanseringen, var «Evolve». Dette samarbeidsfokuserte monster-mot-mennesker-spillet kan ikke sies å ha innfridd så langt.

Det er solgt 2,5 millioner kopier av «Evolve» hittil, til butikker, opplyser selskapet.

«NBA 2K»-serien har hittil solgt nesten sju millioner (til butikk, ikke kunder). Når det gjelder «Borderlands»-samlingen «The Handsome Collection» – med «Borderlands 2» og «The Pre-Sequel i én pakke – har denne bidratt til at spillserien totalt har solgt 25 millioner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3