Nå blir den svenske geitesimulatoren bitt av zombier

Hvor lenge overlever du i «GoatZ»?

5. mai 2015 15:30

(PressFire.no): Et av fjorårets villeste spillslipp er det svenskene i Coffee Stain Studios som står bak.

Idéen startet bare som tull, men prosjektet fikk så mye oppmerksomhet at det til slutt ble lansert til flere plattformer. «Goat Simulator» er et spill fullt av feil, vaklevoren fysikk og er skeivt, skrudd og rart – men sjarmerende.

Og det er meninga.

– Det er et lite, ødelagt og dumt spill. Det ble skapt på et par uker, så forvent ikke et «Grand Theft Auto» med geiter, understreket spillskaperne.

Pass deg for zombiegeita.
– 

Vær så god: zombier!

Opprinnelig hadde de planer om å forlate geitespillmarkedet etter at de slapp den første store utvidelsen, der «Goat Simulator» ble forvandlet til et massivt onlinespill (MMO) inspirert av blant annet «World of Warcraft».

Nå er det klar at det kommer en ny innholdspakke, allerede seinere denne uka.

«GoatZ» harselerer utvilsomt med «DayZ», det enormt populære zombieoverlevelsesspillet som ble bygd ut fra «ArmA II» og for tiden befinner seg i en uferdig versjon på Steams Early Access-område.

– I utgangspunktet planla vi at MMO-utvidelsen var den siste greia vi gjorde med «Goat Simulator», forklarer en av utviklerne, Armin Ibrisagic, ifølge Eurogamer.

– Men etter den ble lansert fikk vi en haug av henvendelser fra folk som spurte om vi kunne lage mer innhold, og at de til og med ville vurdere å betale litt for det. Så, vær så god: zombier!

De koster på seg en liten vits på bekostning av alle (overlevelses)spillene i Early Access-tilstand for tiden:

Dette vil være det eneste overlevelsesspillet på Steam som ikke befinner seg på Early Access, skriver de på YouTube-siden sin.

Et (lite) crafting-område
er inkludert.
Et (lite) crafting-område
er inkludert.

Spis hvert femte minutt

Det er i første omgang «Goat Simulator»-utgivelsene til Windows-pc, Mac og Linux som får denne innholdspakka. Prisen blir fem dollar. Men svenskene i Coffee Stain Studios har allerede forskuttert en egen lansering også til iOS og Android.

«Goat Simulator» kom til Xbox 360 og Xbox One i forrige måned. Det er fortsatt usikkert om «GoatZ» havner i Microsofts konsollspillbutikker.

«GoatZ» består av et nytt område du kan boltre deg i, i rollen som geit. Det blir lagt til en egen survival mode der «du må spise hvert femte minutt for å overleve, fordi Dean Hall («DayZ») og Garry Newman («Rust») har fortalt at det er slik det må være.» 

Avslutningsvis i traileren, som du kan se i videovinduet, lover utviklerne at dette blir et spill med like mange feil som i andre overlevelsesspill. Minst.

«GoatZ»-utvidelsen lanseres torsdag 7. mai, til pc, Mac og Linux via Steam. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3