Saudi-Arabisk prins lager spill hvor kvinner skal ta makta fra tyranniske menn

4. mai 2015 12:42

(PressFire.no): Den Saudi-Arabiske prinsen Fahad Al Saud jobber for å endre det han mener er en urettferdig oppfatning av Midtøsten.

– Jeg spurte meg selv en rekke komplekse og spørsmål som potensielt er paranoide, skal Fahad ifølge Polygon ha fortalt under sitt foredrag under Games for Change Festival i New York.

– Var dette med mening? Hvorfor ble jeg mistolket slik så ofte? Er det noen som gjør dette med vilje, som på generell basis presenterer meg som en stor, skjeggete og brun terrorist, skal han ha spurt og innrømmer at han fremdeles ikke vet.

Kvinner på motorsykler mot menn

Prinsen er svært opptatt av Internett og teknologi og har startet spillselskapet N4EM Games som del av det han kaller en «intellektuell kunstnerisk renessanse».

Til nå har selskapet stått bak spill om kamelløp, racing og ordlek, men har også kunngjort et spill hvor Saudi-Arabiske kvinner skal ta makten fra et mannlig undertrykkende styre.

Spillet har fått tittelen «Saudi Girls Revolution» og tar spiller inn i en post-apokalyptisk verden hvor en gruppe Saudi-Arabiske heltinner i en konsentrasjonsleir slår seg sammen for å ta over makten.

Videre heter det at kvinnene står opp fra brutalitetene og kjører trimma motorsykler og målet er å «slåss mot det onde tyranniet og lederne for det korrupte Arabiske Imperiet».

nettsiden til spillet påpekes det også at spillet er politisk, men sosiologisk.

– Første gang arabiske kvinner vises i sterk rolle

– Jeg tror dette er første gang vi ser arabiske kvinner som i en mektig og sterk rolle, hvor man kan relatere til dem og mest av alt ikke er overseksualisert, fortalte Fahad i sitt foredrag og påpeker at det ikke skjer på grunn av sensur.

– Jeg mener det ikke er en ekte representasjon av kvinner og vi ville vise styrken deres.

«Saudi Girls Revolution» skal være klart i løpet av året og bygges også med tanke på virtuelle briller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3