Valve snur etter massiv kritikk

– Åpenbart at vi ikke vet hva vi driver med.

28. april 2015 12:45

(PressFire.no): Vi skrev tidligere denne uka om hvordan Valve har åpnet for å teste salg av såkalte modifikasjoner av spill – i første runde var det snakk om rollespillet «The Elder Scrolls V: Skyrim».

«The Elder Scrolls»-serien har hatt lang tradisjon for at andre enn utviklerne kan lage påbygg til spillene, som kan variere fra å legge til innhold til å forbedre grafikken.

Men der de har gitt dem bort gratis i håp om donasjoner, introduserte Valve og Bethesda nylig et prøveprosjekt hvor de kan ta betalt.

Målet var ifølge Valve-sjefen «å øke den totale investeringen spillsamfunnet legger ned i spillene».

Med løsningen skulle hovedutviklerne av spillene sette fordelingen av pengene, hvor Bethesda skulle få 75 prosent av salget og de resterende prosentene gikk til mod-utviklerne. Dette kombinert med en løsning hvor man låser modifikasjonene til ett system, falt i dårlig jord og spillerne.

Mod som legger til «My little pony» i spillet.

Visste ikke hva de drev med

Nå snur Valve etter kritikken og fjerner betalingsløsningen.

Alle som allerede har kjøpt modifikasjoner gjennom «Skyrim» workshop vil få pengene igjen, skriver Valve på nettsidene til Steam.

– Vi har snakket med Bethesda, og de er enige.

Videre innrømmer de at de ikke har forstått hva de driver med.

– Vi har lansert mange nye funksjoner over årene som er myntet på å la spillsamfunnets kreative sjeler å få tilbake, og før har dette blitt godt mottatt.

– Det er åpenbart at dette ikke er tilfellet her.

Valve forklarer at tanken var at mod-utviklerne skulle ha muligheten til å jobbe fulltid med det de ønsker, og i tillegg å oppfordre spillprodusentene til å gi bedre støtte til mod-samfunnet.

«Skyrim» var ikke stedet å starte

De innrømmer at de undervurderte hvor velfungerende dagens modell faktisk er.

– Vi forstår vårt eget spillsamfunn ganske godt, men å trå inn i et flere år gammelt og etablert mod-samfunn i «Skyrim» var nok ikke det rette stedet å starte.

– Vi tenker at vi bomma ganske godt her, selv om vi tenker at det er en nyttig funksjon inni her et sted, skriver de og avslører at de nå skal se gjennom alle tilbakemeldingene som har kommet inn.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3