Oppsigelser i «H1Z1»-, «Everquest»- og «Planetside 2»-studioet

12. februar 2015 12:44

(PressFire.no): Nylig kom nyheten om at Sony solgte sitt spillstudio som har spesialisert seg på nettspill – Sony Online Entertainment.

Det var investeringsselskapet Columbus Nova som kjøpte spillselskapet fra Sony og endret navnet på studioet til Daybreak Games. Kjøpsbetingelser eller beløp er ikke avslørt.

Ifølge sjefen for studioet, John Smedley, gledet han seg til å kunne lage spill på flere plattformer – inkludert den tidligere konkurrenten Xbox.

Nå kommer det som kanskje kan sees på som baksiden av medaljen – oppsigelser som følge av oppkjøpet.

«Everquest Next».

18 bekreftet

Daybreak Games eller Columbus Nova har valgt å ikke kommentere hvor mange antall ansatte som er sagt opp, men flere av de rammede har valgt å gå offentlig med oppsigelsene sine.

Foreløpig har 18 personer stått fram og bekreftet at de har mistet jobbene sine, og flere av dem har hatt lederstillinger i selgskapet.

David Georgeson har vært fjeset utad for «Everquest»-serien og skriver på Twitter  at «Everquest»-spillene ikke kommer til å bli ledet av ham, men at noen andre «drømmere» nå skal lede dem.

Produsent på «Landmark» og «Everquest Next», Eric Smith, bekrefter også at han er sagt opp.

Totalt åtte personer som jobbet på «Everquest»-spill er foreløpig bekreftet sagt opp.

I tillegg rammes «Planetside 2» med seks oppsigelser, hvor også produsenten David Carey må finne seg ny jobb.

«H1Z1».
«H1Z1».

Ridder i skinnende rustning

Carey påpeker imidlertid i et innlegg at man ikke burde klandre investeringsfirmaet Columbus Nova på en negativ måte. Faktisk mener han at spillstudioet trengte en ny retning og de i så måte er en ridder i skinnende rustning.

 Faktisk mener han at Columbus Nova nå har reddet spillene fra å ikke bli lagt ned.

Vider blir to utviklere fra det nye zombiespillet «H1Z1» sagt og tre personer fra støttefunksjoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3