I forrige uke solgte han virtuelle hatter. Nå blir han finansminister i Hellas

Skal få slutt på «syndens triangel».

27. januar 2015 13:31

(PressFire.no): I 2012 hyret sjefen for Valve og verdens største digitale spillbutikk, Steam, økonomen Yanis Varoufakis for å analysere utfordringene de hadde med virtuelle penger.

Newell skal ha fulgt økonomens blogg, og så likheter i utfordringene de hadde med Steam som Tyskland og Hellas hadde med euroen.

Analytiker i Valve

Hos Valve har han i ettertid jobbet som konsulent og vært involvert i forretningsmodellene som omhandler hattene i «Team Fortress 2», og kostymer i både «Counter-Strike: Global Offensive» og «Dota 2».

Varoufakis innrømmet at han for tre år siden holdt på å slette eposten fra Gabe Newell allerede etter å ha lest de to første setningene, men et møte med Newell i Seattle skal ha overbevist ham. Siden den gangen har han vært økonom hos Valve.

Nå blir Varoufakis den nye finansministeren i hjemlandet sitt.

Dette kommer i kjølvannet av at det venstreradikale partiet Syriza tok Hellas med storm i nyvalget i helga.

Humanitær krise først

Britiske Channel 4 News har intervjuet Varoufakis om den mulige nye rollen, og til tv-kanalen forteller han at først på lista står den humanitære krisen landet er i. Noe han ville ta tak i hvis han fikk jobben.

Han forteller at det er uakseptabelt at folk som tidligere hadde jobber, hjem og butikker sover ute og lever i sult.

Syndens triangel

Disse elementene mener han har liten konsekvens på selve økonomien, men har enorm symbolsk effekt både moralsk og sosiologisk.

Den andre tingen som står på lista til Varoufakis, skal være full reform og fullstendig ødelegge det greske oligarksystemet og det han kaller for «syndens triangel».

Hjørnene i triangelet består ifølge Varoufakis av staten, med renteinteresser, bankene og massemediene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3