Nordmann dropper studiene for å satse på «League of Legends» i Tyrkia

Ikke populært hos foreldrene, men de aksepterer valget.

14. januar 2015 09:40

(PressFire.no): Atten år gamle Isak Fjell fra Rolvsøy i Fredrikstad slutter nå på skolen for å satse på en karriere som eSport-spiller i Tyrkia, de forteller han til Fredrikstad Blad.

Turen går til Tyrkia allerede neste helg og tilbudet fra det tyrkiske laget Aces High skal ha kommet overraskende etter at en kompis tipset laget.

Aces High består nå av tre tyrkere, en fra tsjekkia og norske Isak. Nordmannens kal spille rollen som midten i laget.

Stopper studiene

Fjell forteller at man må vie mye tid til spillet i tillegg til å kjenne laget mans piller med godt.

Han skal ha spilt «League of Legends» i tre og et halvt år, men ha vokst opp med spill.

Spillentusiasten går nå tredje året med studiespesialisering, men avslutter nå for å gjøre et forsøk på å kvalifisere seg til det europeiske mesterskapet.

Verdens største dataspill

Med over 67 millioner spillere (ifølge utvikleren i januar 2014) er «League of Legends» er verdens mest spilte spill. Ifølge Riot Games 27 millioner av dem spiller hver dag.

I europamesterskapet for «League of Legends» var det i fjor 50 000 dollar i førstepremien, noe som utgjør rundt 380 000 kroner med dagens kurs.

De siste årene har førstepremien i verdensmesterskapet vært på én millioner dollar, som utgjør rundt 7,6 millioner kroner.

I tillegg kommer eventuelle sponsorinntekter og penger fra Riot Games for å ha blitt med i serien.

Naturligvis finnes det også turneringer som ikke holdes av utvikleren selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3