Nå gjenoppstår denne elskede klassikeren i ny drakt

«Heroes of Might and Magic III» gir fremdeles voksne personer tårer i øynene.

10. desember 2014 10:23

(PressFire.no): Hadde du en lidenskap for rollespill på nittitallet var det en rekke spill som gikk inn i historiebøkene som blant de beste, og ett av dem gjenoppstår nå i oppusset form for både pc og nettbrett.

Det er snakk om «Heroes of Might and Magic III» - det mest elskede i serien og spillet som fremdeles gir voksne personer våte øyner når det nevnes.

Turbasert spillmagi

I går kunngjorde eieren av serien, Ubisoft, at spillet blir gitt ut med oppgradert grafikk for breie skjermer – moderne, såkalte widescreen-skjermer – som også kan gå for 16:9.

Det turbaserte spillet får også et oppgradert kontrollsystem for de trykkfølsomme skjermene på nettbrett, slik at du kan spille det hvor du måtte begjære.

Pc-versjonen får også en modus for å dele opplevelsene over nettet, uten at Ubisoft avslører hvordan det fungerer i praksis.

Det var The 3DO Company som opprinnelig sto bak serien, men måtte selge unna serien etter at de havnet i økonomisk uføre i 2003. Selskapet ble slått konkurs samme år og Ubisoft endte opp med serien i stallen sin.

Det har kommet en rekke spill i serien siden, men ingen av dem har like mange tilhengere som dette tredje i serien.

Nytt neste år?

«Might and Magic: Heroes VI» kom i 2011 og det syvende i serien skal være planlagt for utgivelse neste år.

Nyutgivelsen av klassikeren «Heroes of Might and Magic III» skal etter planen slippes 29. januar 2015 og kommer til Windows, iOS og Android.

Ubisoft har også sluppet en video som viser hvordan de pusser opp grafikken i spillet. (Den kan du se i videovinduet i denne saken).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3