– «Alien»-monsteret vil jakte på deg som aldri før

Nå er marerittet komplett.

10. desember 2014 09:47

(PressFire.no): «Alien: Isolation» er ikke akkurat en gjestfri opplevelse. Nå har spillet blitt oppdatert med to nyheter, der den ene definitivt er myntet på de mest hardhudede.

Creative Assembly har lagt til to nye moduser, gratis: Nightmare og novice.

Nightmare gir deg få eller ingen hjelpemidler. Helt i motsatt ende av vanskelighetsskalaen åpnes det samtidig for en mindre krevende omgang med Alien-monsteret – i nybegynnermodusen.

Langt dårligere odds

I disse forsterkede, skrekkelige omgivelsene, vil monsteret jakte på deg som aldri før, sier spillskaperne i Creative Assembly om nightmare-måten å teste «Isolation» på.

For å sørge for det, har de ødelagt bevegelsessensoren du har i spillet – et av ytterst få holdepunkter og hjelpemidler. Denne radaren fungerer bare delvis, skjermen er knust og noen ganger viser den feil informasjon.

Det er ikke bare Alien-beistet som er mer truende og har fått oppgradert intelligens i den tøffeste vanskelighetsgraden. Også andre fiender er hissigere, og ressursene vanskeligere å finne, hevder Creative Assembly.

Vi har opplevd flere spillere med et kraftig gemytt forlange enda flere utfordringer til «Alien: Isolation»-besøkene sine –  et nytt forsøk med langt dårligere odds, forklarer utviklerne på nettsiden sin.

De kaller nighmare-modusen et svar på dette, og samtidig «den ultimate opplevelsen» av spillet.

Noe for nybegynnerne

Liker du ikke tanken på å rusle rundt i gangene på romstasjonen i ekstremt mindretall én gang til, med slike dårlige odds, er novice-modusen helt i andre enden.

Her har spillskaperne lyttet til dem som vil ha bedre tid og mer pusterom for å oppdage. Det er rausere mengder ammunisjon og andre ressurser, greiere fiender og monstre å hanskes med.

Den siklende stjerna i dette showet skal visstnok være lettere å distrahere og mindre aggressiv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3