Spiller «Doom» på en hacket Canon-printer

Ville bevise at maskinene er dårlig sikret mot angrep.

17. september 2014 09:17

(PressFire.no): En trådløs Canon Pixma-printer har blitt hacket for å kjøre skytespill-klassikeren «Doom» (1993). Det skriver BBC.

Mannen bak er Michael Jordon, som til daglig jobber med datasikkerhet. Han brukte fire måneder på å få printerens maskinvare til å kjøre spillet.

Motivasjonen hans var visstnok ikke bare at det er veldig kult å ha en printer som kjører skytespill:

Håndfast bevis

Det Jordon fant ut, er at man faktisk kan skrive om printerens innebygde programvare via et slikt trådløst nett. De er dermed potensielt utsatt for angrep fra dem med mer lumske hensikter enn ham selv.

Å kjøre «Doom», det er et håndfast bevis på at du kontrollerer maskinen, sier Jordon til BBC.

– Printeren har en 32-bit arm-prosessor, 10 mb minne og til og med riktig skjermoppløsning, forklarer han, men bemerker at det ikke var en enkel sak å få alt til å virke sammen.

Canon vil fikse sikkerheten

En grunn til at det var krevende å få printeren til å kjøre skytespillet, er at det manglet et tilpasset operativsystem som Windows i bunn. Likevel fikk han det til å fungere, og spillet er umiddelbart gjenkjennelig som «Doom».

Fargepaletten er ikke helt riktig ennå. Men jeg beviser poenget mitt, og det kjører ganske kjapt, om det enn ikke er helt optimalisert, sier han.

Canon har gitt en uttalelse i et blogginnlegg hos Contextis.co.uk, der de skriver at de vil gi ut en oppdatering som forbedrer sikkerheten på Pixma-maskinene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3