Vi er ikke overrasket over at Ryan (9) nå slipper sitt første spill

Pappaen laget jo tross alt «Doom».

19. august 2014 14:00

(PressFire.no) Ryan Carmack er bare ni år gammel, men slipper nå sitt aller første dataspill.

Tross hans unge alder burde det kanskje ikke være så overraskende, når man tenker på at det er snakk om sønnen til mannen bak «Doom», John Carmack.

Hans tolkning av «Pong»

– Jeg liker dataspill kjempegodt, så jeg laget et. Jeg føler meg ganske nervøs for spillet mitt … det er ganske primitivt, skriver Ryan Carmack på nettsiden sin og fortsetter:

– Jeg skrev spillet, men min fire år gamle bror hjalp meg med lyder og testing. Han liker virkelig spillet.

– Dette er det første spillet jeg har laget og jeg vil lage flere i framtiden. Jeg håper jeg får god respons og at alle liker det.

Han forklarer at det heter «Angry Face» og at det er hans versjon av Atari-klassikeren «Pong».

Videre forteller han at bestemora ønsket seg en versjon som gikk litt treigere, og at han derfor inkluderte en bestemor-modus. I tillegg har han lagt inn en pro-modus, for de som ønsker at det går enda fortere.

Laget i populært indie-verktøy

Spillet er utviklet i spillmotoren Unity, som har blitt et svært populært verktøy hos mindre og uanvhengige spillskapere.

«Angry Face» kan kjøres rett i nettleseren ved å installere Unity-spilleren

Sammen med John Romero sto John Carmack back «Doom», og har vært involvert i både «Quake», «Wolfenstein» og «Rage». Han er også kjent for å være hovedmannen bak grafikk- og spillteknologien til Id Software. 

Carmack sa tidligere i år opp jobben sin til fordel for å jobbe med virtuell virkelighet hos Oculus Rift, og han er nå teknologisjef i selskapet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3