Mistet faren som seksåring

Fant «spøkelse» på gammel spillkonsoll.

24. juli 2014 11:48

(PressFire.no): Da spillprogrammet på YouTube, «Game/Show», i mai valgte temaet «om dataspill kan gi en åndelig opplevelse» fikk de en uventet historie fra en av seerne.

I kommentarfeltet forteller YouTube-brukeren 00WARTHERAPY00 en historie som ga mange av leserne en klump i halsen.

Mistet faren som seksåring

Da han var fire år skal faren hans ha kjøpt den første Xbox-konsollen. De to skal ha spilt masse i flere år, men det skal ha fått en brå slutt.

— Vi hadde masse, masse moro da vi spilte alle typer spill sammen – helt til han døde da jeg var seks år, skriver han.

Han forteller videre at han ikke klarte å røre konsollen i løpet av de ti neste årene.

Men da han endelig klarte å skru den på, la han merke til noe.

 Vi pleide å spille et kjørespill kalt «Rally Sports Challenge» (journ. anm. «Rallisport Challenge». Faktisk et ganske fantastisk spill da det kom, skriver han og fortsetter:

 Og da jeg begynte å rote rundt… fant jeg et spøkelse.

 Bokstavlig talt.

Fant «spøkelse» på gammel Xbox

Han forklarer at det er snakk om et såkalt «spøkelse» i spillet - en form for reprise som representerer et tidligere løp i et kjørespill. Farens reprise fantes fremdels på konsollen.

 Og jeg kjørte og kjørte helt til jeg nesten klarte å kjøre forbi spøkelset.

 Én dag klarte jeg å kjøre forbi det og…

 Jeg stoppet rett foran målstreken, sånn at jeg ikke fikk den slettet, skriver han og avsluttet med at det var en lykksalig opplevelse.

I ettertid har mange latt seg bevege av kommentaren og én av de over tusen svarene har til og med siden egen historie. Brukeren TommyJ77 sier han sliter med å lese kommentarinnlegget, og svarer med sin egen historie:

 Dette traff meg så hardt. Jeg pleide å spille dataspill med faren min også. Vi spilte «Mario Karts 64» og «Zelda». Han døde da jeg var 16. Jeg er misunnelig på «spøkelset» ditt, skriver han.

Identiteten til 00WARTHERAPY00 er foreløpig ukjent, selv om flere har prøvd å finne ut av den.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3