Når du har rustet opp og bygd festningen, kommer zombiene

Se! «Fortnite» er faktisk et spill.

9. juli 2014 15:26

(PressFire.no): Det er lenge siden desember 2011. I hvert fall i spillsammenheng.

Scenen var klar for Epic Games og deres nye pc-prosjekt. «Fortnite» ble introdusert med en langt mer lettbent stil enn dette studioet er kjent for.

Forestill deg en verden du utforsker, plyndrer, bygger og til slutt overlever, sa Cliff Bleszinski fra Epic Games under Video Game Awards-showet for nesten tre år siden.

«Fortnite» lever

«Fortnite» forsvant senere helt fra radaren. Cliff Bleszinski sluttet i Epic året etter, men har denne uka snakket om sitt nye spill.

Ondsinnede rykter begynte å bre seg om at hele prosjektet kanskje var skrinlagt.

Denne uka har et knippe medier lagt ut inntrykk etter en test av «free-to-play»-spillet. Noen intervjuer har også dukket opp fra denne seansen. En fersk trailer kan du se i denne saken.

Arrangørene bak Video Game Awards kom til oss og spurte: «vil dere være med på showet?». Vi svarte: «vel … ja?». Hvem sier nei til noe slikt?

Det er produsent Roger Collum som forteller dette til Polygon.

Tre faser

«Fortnite» fremstår som en salig blanding av «Minecraft» (bygging av et fort for å forsvare deg er sentralt), «Team Fortress» (skyteaspektet har Epic Games bevart fra sine tidligere spill, bare tilført mer farger pluss mer tegneseriestil), og litt tårnforsvarstrategi.

Spillet er utelukkende onlinefokusert, og altså rigget for å tjene penger gjennom mikrotransaksjoner.

Ifølge CVG planlegger utviklerne å holde pengemaset til et minimum. Det er viktigere for dem at mange er inne i spillet, og mikrotransaksjonene skal i hovedsak være fokusert rundt det kostmetiske.  

Foreløpig vil ikke Epic gå ut med en slippdato, men Polygon antyder at det dukker opp muligheter til å teste en alfa-versjon før årsskiftet.

«Fortnite» foregår i tre faser: først løper du og dine rundt på jakt etter materialer. Så bygger du en festning og ruster opp arsenalet med våpen og feller. Når byggingen er ferdig og alle er klare til dyst, utløses den tredje og siste fasen. Da kommer en horde av ville zombier løpende rett inn i basen din.

Epic utvikler spillet for pc. Men da Eurogamer spurte designer Darren Saag om PlayStation 4 og Xbox One er utelukket, svarer han vagt at endringene til disse nye konsollene gjør at det ikke er uaktuelt å gi ut «Fortnite» til disse systemene.

Både Sony og Microsoft har omfavnet free-to-play-forretningsmodellen, og konsollene er svært like pc å utvikle til.

Se mer av hvordan spillet fungerer i videovinduet i denne saken. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3