Oculus Rift kjøper folka bak Xbox 360-kontrolleren

Skal designe identiteten til virtuell virkelighet.

26. juni 2014 13:02

(PressFire.no): Tidligere i år kom den svært overraskende beskjeden om at Mark Zuckerberg og Facebook blar opp svimlende tolv milliarder kroner for satsingen på virtuell virkelighet, Oculus Rift.

Hva Herr Zuckerberg har tenkt til å gjøre med Oculus Rift er foreløpig litt uklart, og mange har vært urolige for hva som nå kan skje med selskapet som hadde sin fødsel gjennom folkefinansiering.

Men det er lite trolig at de endrer fokuset på dataspill – flere profiler fra spillbransjen er nå ansatt hos Oculus Rift.

Har jobbet med Oculus Rift i et år

Dette fokuset ser ut til å galvaniseres nå – for i en blogg kunngjør Carbon Design Group, folka bak Xbox 360-kontrolleren og Kinect-designet, at Oculus Rift sikrer seg hele selskapet.

I bloggen kommer det også fram at de allerede har jobbet i et år med «flere uannonserte prosjekter», uten å utdype hva de omhandler.

- Etter bare noen sekunder med de siste Oculus-prototypene forstår du at VR blir en virkelighet denne gangen. Fra et design- og ingeniør-perspektiv er å bygge produktet som endelig leverer virtuell virkelighet til konsumentene en av de mest interessante og utfordrende problemene, noensinne, heter det fra Peter Bristol fra Carbon Design.

Han påpeker videre at dette er en helt åpen produktkategori:

- Med VR for konsumenter i sin spede begynnelse, er den fysiske arkitekturen fremdeles ukjent – vi er helt i fronten for å definere hvordan virtuell virkelighet ser ut, føles og fungerer.

- Vi er ekstremt engasjert for å være en del av teamet og ser fram til å hjelpe med å designe framtiden.

Bloggen avslører ikke hva Zuckerberg betaler for designstudioet, men ferdigstillingen av salget skal etter planen være i løpet a sommeren.

Inspirert av Operaen

Carbon Design er som kjent folka som stod bak den elskede Xbox 360-kontrolleren, som veldig mange omtalte som den beste. Den ble kjent for svært god ergonomisk utforming, og spesielt godt design av trigger-knapper.

Microsoft valgte også å bruke Carbon Design da de skulle utforme bevegelsessensoren og kameraet Kinect til Xbox 360, en form de blant annet skal ha sett til det norske Operabygget for inspirasjon. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3