Skuffet over «Watch Dogs»-grafikken på pc?

Slik kan du oppgradere den.

17. juni 2014 14:59

(PressFire.no): Da Ubisofts gigantsatsing «Watch Dogs» etter en utsettelse på et halvår endelig ble sluppet, endte det opp med å bli spillgigantens raskest selgende noensinne.

Etter de store forventingene var anmeldelsene stort sett av det edruelige slaget, og i tillegg var mange spillere kritiske til at det tekniske ikke leverte i henhold til sjokkavsløringen Ubisoft hadde av spillet på E3 i 2012.

Det er spesielt grafikken som ikke holder det Ubisoft har vist fram tidligere, og flere har sammenlignet gamle videoer med hvordan spillet faktisk ble.

Ordna selv

Men nå har en spiller, som går under navnet TheWorst, klart å biffe opp grafikken selv med en såkalt mod. Snodig nok har han med relativt enkle grep klart å nærme seg målet Ubisoft selv satte.

Ved å åpne en rekke filer har han blant annet klart å skru på effekter som var skrudd av, i tillegg til å inkludere andre.

Endringene i filene kan man selv implementere. Han har nemlig lagt dem ut for nedlastning.

Med modifikasjonen blir ikke bare grafikken finere, men den skal også fikse på en irriterende «hakking» i bildeoppdateringen.

Ifølge mannen bak modifisering var det denne hakkingen som startet hele prosjektet, hvor han ville bli kvitt problemet.

Leser filer som en åpen bokeh

Det var da han oppdaget diskusjonstråder om spillmotoren at han klarte å få tilgang til filene, og på den måten begynte å finne ut hvordan grafikken kunne forbedres.

Blant forbedringen finner vi spesielt såkalt bokeh-effekter på kameraer, lys- og skygge-effekter og vann som er blant de kanskje mest synlige forbedringene.

Detaljer om modifikasjonen og oppskrift på hvordan man tar den i bruk ligger på forumet guru3d.com. All endring av spillet gjøres naturligvis på eget ansvar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3