Nå er Steam et skritt nærmere å dominere stua di

Hjemme-strømming kan nå brukes av alle.

23. mai 2014 13:14

(PressFire.no): Over de siste månedene har Valve testet en ny funksjon på sin Steam-plattform, nemlig hjemmestreaming av spill.

Fritt frem

Nå er funksjonen offisielt ute av beta, og kan brukes av alle. Alt som kreves er at man er pålogget Steam på begge maskinene med samme konto, og at de naturligvis befinner seg på samme nettverk.

Fordelen med konseptet er for eksempel at man kan streame spillet til en svakere stue-pc, mens en kraftigere maskin, kanskje bortgjemt i et annet rom, tar seg av selve prosesseringen.

Dette trenger du

Valve anbefaler at begge maskinene er koblet med fysisk kabel for optimal ytelse, og det rådes naturligvis at vertmaskinen er så kraftig som mulig.

Den andre pc-en trenger ikke å være spesielt mektig, men Valve foreslår at GPUen bør likevel klare å dekode H264-formatet. Det klarer de aller fleste av dagens PCer og bærbare.

Det er også viktig å påpeke at verten må kjøre Windows, mens pc-en som tar i mot strømmen kan bruke Mac OS, Linux eller Steam OS.  Det loves likevel støtte for streaming fra Mac, Linux og Steam OS i tiden fremover.

Alle bilder: Valve

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3