Kontroversielt spill prøver å gjenskape opplevelsen av å drukne

Skal selge redningsvester.

25. april 2014 07:46

(PressFire.no): Den franske redningsvestprodusenten Guy Cotten går nå utradisjonelle veier for å skape bevissthet rundt viktigheten av å bruke redningsvest i båt.

Sammen med mediebyrået CLM BBDO har de laget en slags interaktiv film, eller spill om du vil, som skal gjenskape opplevelsen av å drukne.

Spillet kalles «Sortie en mer», grovt oversatt til «Bortgang i havet» på norsk, som er gratis og kan prøves rett i nettleseren.

Scroll for livet

I spillet blir du slått over rekka fra en seilbåt, og skal prøve å overleve i den iskalde sjøen uten redningsvest.

Ved å gjøre «slitsomme» bevegelser med musa, skal du prøve å holde hodet over vannet. Målet er naturligvis å få deg til å skjønne hvor utmattende det til slutt vil være.

Og selv om du klarer å holde deg flytende, vil temperaturen i vannet bli en ny livsfarlig trussel.

Livsfarlig uten redningsvest

Etter bare noen minutter i vannet vil temperaturen ikke bare fryse føttene dine, men ødelegge neglene slik at du kan dra dem ut av fingrene.

Idet du synker til bunnen, gir spillet deg tilbakeblikk til en kjæreste eller en kone - før du til slutt havner på havets bunn.

Budskapet til slutt er naturligvis at du alltid bør ha på redningsvest. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3