Nå er det like før kongen av 90-tallets eventyrspill vender tilbake

Nye Tex Murphy er rett rundt hjørnet.

22. april 2014 11:19

(PressFire.no): Når pek-og-klikk-eventyrsjangeren var på sitt absolutte høydepunkt på 90-tallet, var det gjerne snakk om enten håndtegnede, animerte spill fra LucasArts-skolen, eller titler som brukte forhåndsinnspilte videoklipp med ekte skuespillere, blandet med digitale bakgrunner.

Tex dør aldri

Overlat det til den hardbarkede detektiven Tex Murphy. Et splitter nytt spill i denne serien skulle nemlig lanseres i dag, men blir nå utsatt en liten stund, til 7. mai.

Hva er greia? Spillet heter «The Tesla Effect», og gikk opprinnelig gjennom den sedvanlige Kickstarter-runden for rundt to år siden, og har deretter vært i full utvikling. Og ja, det er selveste Chris Jones som står for designet av spillet, den samme mannen som har skapt hele den opprinnelige serien.

Det ble totalt lansert fem spill i «Tex Murphy»-serien, fra 1989 til 1998, og spesielt de tre siste etablerte spillets format, nemlig en blanding av videoklipp og navigasjon i en 3D-verden.

Hovedpersonen ble spilt av skaperen Chris Jones, og var en stereotypisk privatetterforsker i frakk og hatt, glad i en drink og med mange kvinnelige bekjentskaper, som stadig vekk havnet i trøbbel.

Akkurat som vi husker det

Det nyeste spillet holder seg altså til det samme formatet, med full video og 3D-rendrede bakgrunner. Du vil også kunne gjøre valg underveis som vil påvirke historien og avslutningen. Og man kan ikke nekte for at det ser deilig nostalgisk ut for alle de som har spilt «Under a Killing Moon», «Overseer» eller «Pandora Directive».

Samtidig skryter utviklerne av tekniske fremskritt, for eksempel videoklipp spilt inn i 2K-oppløsning.

Som sagt, spillet skulle slippes i dag, men utsettes i to uker for litt ekstra polering. Det kommer til PC og Mac, og selveste Larry Thomas, best kjent som «Soup Nazi», spiller også en rolle. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3