«Teslagrad» skal knive mot «Battlefield 4»

Nordmenn kan ta hjem nordiske spillpriser.

16. april 2014 13:38

(PressFire.no): I dag ble nominasjonene for den årlige spillkåringen på Nordic Game-messen avslørt. Der dukker det opp to norske spill.

Plattformperlen «Teslagrad», utviklet hos Rain Games i Bergen, er nominert til to priser. Inkludert den prestisjetunge utnevnelsen årets beste nordiske spill.

Der skal bergenserne slåss mot giganten «Battlefield 4», i tillegg til kritikeryndlinger som «Year Walk», «The Swapper», «Resogun», «Forced» og «140».

Celebert selskap

I tillegg er det regnfulle plattformspillet nominert til årets beste innovasjon, i selskap med «Shelter», «Year Walk», «Device 6» og «Brothers: A Tale of Two Sons».  

Spilldesigner på «Teslagrad», Peter Wingaard Meldahl, forteller til PressFire at det er stort at de er nominert i to priser, men at de ikke anser spillet for lansert riktig ennå:

– Det skal ut på konsoll, og vi har jobbet med å få det ferdig til PlayStation 3 og Wii U, slår han fast. Der skal det være klart om cirka halvannen måned.

Spillet ble først sluppet til pc på tampen av fjoråret, og skal til Playstation 4 og Vita med tiden. Meldahl mener at de kommer til å leve lenge på en eventuell seier.

– Vi er åtte personer mot et av verdens største studioer, forklarer han, og påpeker at de kunne lagd 200 «Teslagrad»-produksjoner for budsjettet til «Battlefield 4».

Sverigetur på Albert Åberg

Men bergenserne er ikke de eneste som berømmes – også Oslo-studioet Hyper Games er nominert til pris.

Deres «HokusPokus Alfons Åberg», eller «Hokus Pokus Albert Åberg» er foreslått som årets beste nordiske barnespill.

Spillutvikler Are Sundnes avslører at det har blitt lastet ned over 300 000 ganger.

Han sier til PressFire at de tar barna på alvor, og nekter å inngå kompromisser i kvalitet og brukeropplevelse.

– Jeg tror også at vi skiller oss veldig fra de andre populære barnespill for tiden ved at vi har veldig mye innhold, og barna blir ikke lei av spillet så fort.

Mot «Lego» og «Angry Birds»

– Flere veldig gode spill er nominert, så det er helt klart hard konkurranse! Hvis vi vinner, tror jeg det er fordi vi skiller oss veldig fra de andre i størrelse og ambisjonsnivå - men vi synes uansett det er kjempestas å være et av to norske selskaper som er nominert i år.

Hyper Games kjemper mot «Toca Boca Hair Salon 2», «My Little Work Garage», «Sprinkle Islands», «Steamworld Dig», «Pettson’s Inventions Deluxe», «Angry Birds Go», «King Hunt», «Lego Mindstorms Fix the Factory».

Sundnes avslører at det nå jobbes med å få spillet ut på flere språk, hvor en finsk og tysk lansering er forestående.

Hvem som kommer seirende ut av Nordic Game Awards i Malmø avsløres 22. mai. Les pressemeldingen og se komplett nominasjonsliste her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3