«Starcraft II» inn i den svenske valgkampen

Stemmer Zerg mot høyre eller venstre, tro?

14. april 2014 15:10

(PressFire.no): I år er det valg i Sverige, og svenske politikerne har tatt til en noe utradisjonell konkurranseplattform med de små grå som våpen: strategispillet «Starcraft II».  

Konkurransen kalles PolitikerStarcraft.

Søndag 13. april ble det holdt en egen turnering i spillet, hvor så å si alle de politiske partiene i nabolandet vårt stilte med én representant hver.

Vestavind

I de innledende rundene var flere av kampene bevisst mellom ideologiske motpoler. Først ut var Sverigedemokraterna mot Vänsterpartiet, etterfulgt av Piratpartiet mot Centerpartiet.

Den tredje runden spilte Socialdemokraterna mot Nya Moderaterna. Sist ut var Folkepariet Loberaterna mot Miljøpartiet.

Turneringen ble en maktdemonstrasjon av Vänsterpartiet, som ikke hadde noen problemer og unngikk et eneste tap.

Stor suksess

Seierherren Kalle «Prospect» Pietiläinen kunne imidlertid kåres etter bare tre kamper. Han slo slo Pontus «pe1094» Eklund.

Ifølge arrangøren Jonathan Reieder Lundkvist var turneringen den tredje mest sette sendingen på strømmenettstedet Twitch den dagen.

Direktesendingene ble også kommentert av duoen Living on the Ladder.

PolitikerStarcraft ble for første gang holdt ved forrige valg for fire år siden. Den gangen stakk Folkepartiet av med seieren.


Watch live video from LivingOnTheLadder on TwitchTV

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3