Norsk spillstudio fronter Amazons nye gigantsatsing

Utviklerne: - Ingen kommentar.

9. april 2014 20:16

(PressFire.no): Da gigantbutikken Amazon sist uke avslørte sin nye altmuligboks for å stappe i tv-en, Fire TV, ble spillstøtten kjapt en av de mest omtalte funksjonene.

Med en skryterull, som du ser øverst på denne siden, kunne Amazon Game Studio vise fram flere av sine kommende titler. Blant annet norske «Oliver & Spike».

Plattformspillet har vært ment som flaggskipet til Tønsberg-gjengen Rock Pocket Games i et par år, men utviklingen så en stund ut til å stagnere. Nå kan det stå i baugen for en av de største underholdningssatsingene i år.

Utvider studioet

– Jeg skulle ønske jeg kunne si mer, men vi har ingen kommentar akkurat nå, skriver Rock Pockets PR- og markedsansvarlig Natascha Röösli i en epost til Pressfire. 

Spillutvikleren har vært et rimelig uskrevet blad i bransjen siden oppstarten i 2008, men har fått større oppmerksomhet de siste årene.

I tillegg til å stå bak en rekke lisensierte småspill for ulike norske selskaper, utvikler de også spillskaperverktøyet «Gametracer» og plattformspillet «Shiftlings».

Sistnevnte sikret studioet 100 000 kroner i fjor, da det vant Norsk Filminstitutts årlige NM i Gameplay-kåring. Siden har det også fått kulturstøtte fra samme organisasjon.

Det siste året har Rock Pocket ekspandert betraktelig, og flyttet inn i nye og større lokaler som følge av opprustingen. 

Drømmeprosjektet

«Oliver & Spike: Dimensjonshoppere» er et 3D-basert plattformspill inspirert av store titler fra Playstation 2-æreaen som «Ratchet & Clank» og «Jak & Daxter».

I rollen som gutten Oliver, med god hjelp fra hunden og bestekompisen Spike, skal man hoppe mellom ulike dimensjoner og løse gåter i en stilisert verden.

Rock Pocket-grunnleggeren Ivan Moen har tidligere beskrevet historien om radarparet som et drømmeprosjekt, og det har blant annet blitt brukt som et offisielt demonstrasjonsspill for den fleksible spillmotoren Unity.

Vi vet foreløpig ikke når «Oliver & Spike» utgis, og til eksakt hvilke plattformer det er på vei.

Siden det bruker Unity-motoren, kan det i utgangspunktet overføres til flere formater med relativ enkelhet.

Amazon klemmer til

Nordmennene er likevel bare ett av flere studioer som har fått spillene sine demonstrert av Amazon Game Studio, og den amerikanske butikkjempen satser åpenbart interaktivt framover.

I februar kjøpte de utviklerne av Xbox One-eksklusive «Killer Instinct», og sist uke ble det kunngjort at de også har hentet inn to stjernedesignere i stallen sin.

Kim Swift er en av skarpingene bak den moderne klassikeren «Portal», mens Clint Hocking har vært instrumental i storserier som «Splinter Cell» og «Far Cry».

Til tross for det, insisterer Amazon på at Fire TV ikke er noen ren spillkonsoll. Til gjengjeld lover de å ta spilling på alvor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3