Nå vet vi når monsteret i «Alien: Isolation» slippes løs

Høsten blir skrekkelig.

31. mars 2014 10:16

(PressFire.no): Vi visste at «Alien Isolation» var planlagt før julerushet en gang. Men ikke mer enn det.

Denne helga kom bekreftelsen fra utgiveren SEGA. Datoen de har ringet rundt er 7. oktober. I samme slengen forteller utgiverne oppskriftsmessig at de gleder seg.

Kaldsvetting og hjertebank

Vi er strålende fornøyd med å kunne annonsere datoen for «Alien: Isolation», sier Alistair Hope fra utvikleren Creative Assembly i pressemeldingen.

Reaksjonene vi har fått så langt har vært utrolige. Fra skrik og hvin, til kaldsvettinga og hjertebank. Dette er «Alien»-spillet vi alltid har hatt lyst til å spille, og vi kan ikke vente med å la alle få hendene i det til høsten, forteller spillskaperen.

I skoene til Amanda Ripley

Vår mann på besøk hos Creative Assembly for noen uker siden, kom hjem med et oppspilt og skremt blikk etter å ha fått spilt en halvtime av «Isolation».

Historien er lagt til 2137, altså femten års tid etter handlingen i den første «Alien»-filmen. Vi møter Amanda Ripley som ankommer romstasjonen Sevasopol. Der håper hun å finne ut hva som skjedde med Ellen Ripley, moren.

Stilen er tro mot 70-tallet. Og her er det ikke snakk om å løpe rundt med et arsenal av våpen mens du plaffer ned monstre. Dette er snikete skrekk, likt den første «Alien»-filmen.

Det at vi vet så lite om Amanda i denne mytologien, overrasket selv spillskaperne.

– Nostromo er forsvunnet, og hvem ville bry seg om dette nok til å dra ut for å finne den? Weyland-Yutani-korporasjonen ville bry seg, for skipet er jo veldig verdifullt. Men hvem ville virkelig være følelsesmessig engasjert over at dette skipet er forsvunnet? 

– Vi hadde dette utrolige øyeblikket da vi kom på: «Hei, vent litt! Datteren til Ellen Ripley er fortsatt i live, hun ville ha brydd seg! Hun ville ha lett etter moren sin!». Og sekunder etter den tanken kom en annen: «Synd 20th Century Fox aldri i verden vil la oss bruke henne». Så det var fantastisk at de faktisk sa ja! fortalte designeren Gary Napper oss.

Utgivelsen skjer altså 7. oktober, og spillet kommer til Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3