Nå ser den unike spillkontrolleren slik ut

Ny versjon av Steam-spaken.

17. mars 2014 13:27

(PressFire.no): De som husker den opprinnelige avsløringen av Valves Steam-kontroller, husker også at den ikke så ut som kontrollere flest.

Gamepaden er designet til å fungere med PC som kjører Steam-operativsystemet, og skal derfor fungere med et ekstremt omfattende antall spill. Både nye og gamle PC-utgivelser, i alle mulige typer sjangere. 


Skal fungere med alt

Konseptet er at alle typer PC-titler skal være spillbare i stueomgivelser, der en gamepad er mer håndterlig enn tastatur og mus.

Kontrolleren har to store berøringsfølsomme flater som blant annet kan emulere musebevegelser og tradisjonelle kontrollerstikker, og den har flere knapper i tillegg.

Den originale versjonen hadde altså en stor skjerm i midten, som kunne vise ekstrainformasjon og fungere som tilleggsknapper man kunne benytte ved behov.

Valve bestemte seg for noen måneder siden at denne skjermen ikke var nødvendig. Blant annet fordi selskapet foretrekker at spillerne retter sin oppmerksomhet utelukkende mot TV-/PC-skjermen, og ikke blir forstyrret av en ekstraskjerm på kontrolleren.

Og nå viser de frem nye bilder av den redesignede varianten.

Litt mer tradisjonell

Det er tydelig hva som har skjedd: I stedet for skjermen mellom de to berøringsflatene, har enheten nå fått enda flere knapper. På venstre side sitter fire retningsknapper, som utgjør et slags styrekors, og til høyre for disse finner vi fire vanlige kontrollerknapper, akkurat som på de aller fleste gamepadene.

I midten sitter det nå en Steam-knapp, som mest sannsynlig har en eller annen form for hjem-funksjon, samt to menyknapper.

Endringene er gjort for at kontrolleren skal være enda mer kompatibel med forskjellige spill, og ble basert på grunnlag av tilbakemeldinger fra hundrevis av betatestere.

Det er fortsatt uvisst når kontrolleren skal lanseres. Det er flere såkalte Steammaskiner på vei, altså PCer som er bygd for å passe inn i stuebruk, fra forskjellige produsenter – men heller ikke disse har konkrete lanseringsdatoer.

Det er et lite håp om mer informasjon under Game Developers Conference-messen (GDC) som går av stabelen i San Francisco denne uken.

Hovedbilde: Valve

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3