Kan «Dance Dance Revolution» hindre overvekt og fedme hos barn?

Mener disko er løsningen.

25. januar 2014 19:20

(PressFire.no): Husker du «Dance Dance Revolution», maskinen som lot deg utøve de feteste dansetrinnene i arkadehallen eller hjemme i stua?

Spillet består av en matte med piler som man tråkker på, koblet opp til en skjerm som forklarer deg hvilken pil du skal tråkke på.

Nå tas herligheten inn i klasserommene også i vår del av verden. I hvert fall hvis spillstudioet Konami får det som de vil.

Kan se elevenes kaloriforbrenning

Spillet har allerede blitt testet på det amerikanske kontinentet. Men Konami vil nå også prøve seg på det europeiske markedet.

Ifølge selskapet er spillet allerede i bruk i syv skoler i USA. Det inkluderer over 2000 elever. Konami uttrykker bekymring over fedmeepidimien, og tror at spill som trener de unge kan være en del av løsningen.

Konami håper «Dance Dance Revolution: Classroom Edition» komplett med verktøy som lar læreren holde et ekstra øye på elevenes dansetrinn skal erobre klasserom verden over.

Mens elevene rister på rumpa, på inntil 48 dansematter lenket sammen, kan lærerne holde et øye med dansernes kaloriforbrenning, mengden tråkk utført og en estimert kroppsmasseindeks, melder Develop som har sett spillet i aksjon på teknologimessa BETT i London denne uka.

En idrettsform

Dansemaskinen, utviklet av Konami i 1998, ble et såpass stort fenomen at det ble arrangert mesterskap i «Dance Dance Revolution» både her hjemme og internasjonalt.

I storhetstiden godkjente Norges Danseforbund aktiviteten som en form av idrett, og en av våre fremste idrettsmenn den gang var unge Jens «Snute» Aasgaard, som nå er kjent som profesjonell utøver i et helt annet spill, «StarCraft 2».

Sammen med «Targa» og «Eiki» vant Aasgaard nylig heder og ære for hjemlandet i turneringen Nation Wars.

Uten mus og tastatur danset «Snute» seg i 2004 til NM-tittelen med en sang som krever, i gjennomsnitt, fem tråkk i sekundet i til sammen 90 sekunder - på det raskeste hele ti tråkk i sekundet. 

FOTO (hovedbilde): Eirik Helland Urke

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3