Nettspillgigant vil la ett abonnement gjelde for alle sine spill

Fra «Everquest Next» til «Planetside».

7. januar 2014 11:59

(PressFire.no): Etter et drøyt tiår med månedsavgifter og fullversjoner begynte de massive nettspillene å dreie mot free-to-play og småbetalinger for tre-fire år siden.

Den nye betalingsmåten senker terskelen for deltakelse ved at alle kan spille en lettvektsversjon og polstre den med lommeboka. Abonnementene er likevel ikke døde.

Sony Online Entertainment, som blant annet drifter «Everquest» og «Planetside 2», vurderer å løsne snippen på alle sine månedsbetalinger.

– Vi kommer sannsynligvis til å la ett abonnement gjelde for alle våre spill. Alt til dagens 14,99 dollar i måneden, skriver sjefen John Smedley i et Reddit-innlegg, og skyter inn at det bare gjelder pc-versjonene.

Flere spill framover

Det vil i så fall bety at man kan boltre seg i et MMO-kartotek som strekker seg fra legendariske «EverQuest» til «Planetside 2». 

Alle er i utgangspunktet gratis, så månedsbetalingen vil gi spesielle gjenstander i de to nevnte, samt «Vanguard», «DC Universe Online», «Star Wars: Clone Wars Adventures», «Everquest II» og «Freerealms».

– Vi har en flott rekke spill og noen av dem er ikke engang annonsert enda. «Everquest Next» er på vei, sammen med andre spill som «Planetside 2»-spillere muligens liker, cybergliser Smedley.

Man kan allerede kjøpe et all access-abonnement som gir tilgang til hele spillfamilien, og den foreslåtte løsningen vil i prinsippet oppgradere alle månedsbetalinger til et slikt. 

Kritiske kunder

I den samme Reddit-diskusjonen annonserer Smedley at «Planetside 2»-abonnenter skal kunne plukke én gjenstand verdt opptil 2000 Station Credits i måneden.

Det i motsetning til dagens ordning, hvor de simpelthen får 500 SC i lommeboka og selv velger hva de vil kjøpe.

Overgangen har allerede skapt oppstyr blant betalende brukere.

– Dere hadde et stort, medlemseksklusivt julesalg og flere dager med doble erfaringspoeng, du kan ikke fortelle meg at det ikke var ment å få folk til å kjøpe eller oppdatere medlemskapet sitt. Nå, ikke engang en måned senere, endrer dere verdien av det, skriver hobnobbinbobthegob.

I dialog

Han har fått svar av Smedley selv, som hevder at de ikke hadde noen baktanker med den foreslåtte overgangen.

– Jeg ser poenget ditt og synes det er en rimelig måte å se det på, men jeg synes også det er rimelig å si at det absolutt er mer verdifullt å gi spillerne en gratis gjenstand til 20 dollar enn 500 SC, repliserer spilltoppen.

Andre brukere spekulerer på at dette skal hindre folk i å samle store verdier og handle nye våpen med dem under salg, slik at de slipper å betale ekstra penger for ferskt utstyr.

– Det er definitivt en del av det, bekrefter Smedley.

Han forklarer samtidig at de jobber med å tilby et lignende fellesabonnement på PlayStation-maskinene, men at den beslutningen ikke er opp til dem.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3