«The Walking Dead»-spillstudioet sikler etter «Star Wars»

Men først står et par andre drømmeserier for tur.

31. oktober 2013 14:04

(PressFire.no): Selv om både «The Walking Dead»- og «The Wolf Among Us»-godstogene damper i full fart framover, hevder eventyrspillfantastene i Telltale Games å ha overskudd.

- Vi har rundt 180 ansatte. Siden vi er uavhengige så inkluderer det også markedsføringsfolk, økonomiavdelingen og sånt. Vi kan håndtere tre-fire serier samtidig, melder medstifter Kevin Bruner i en spørsmålsøkt på Reddit.

I en annen del av møtet innrømmer gjengen like greit at de har flere hemmelige spill på vei.

- Vi avslører snart et par lisenser som definitivt er drømmeprosjekter for oss, frister direktør Dan Connors på spørsmål om hvilket univers de aller helst vil få leke med.

Savner gammel kompis

Den aller høyeste pidestallen tilhører likevel en gammel kjenning for Telltale, som ble stiftet av avhoppere fra LucasFilms legendariske spillavdeling LucasArts.

- Et «Star Wars»-spill hadde gjort meg veldig glad, skriver Bruner.

Han får selskap av kollegaen Connors:

- Siden vi kommer fra LucasArts, har vi så mange folk som elsker «Star Wars» og har jobbet med serien tidligere, følger han opp. 

Ny sesong, nye muligheter

Duoen benytter samtidig anledningen til å snakke litt om framtiden til deres eksisterende prosjekter, som kritikeryndlingen «The Walking Dead».

- Vi er ikke veldig begeistret for veivalg som et fortellerteknisk grep, men dere får se mer av det i andresesongen.

- Filosofien vår har alltid vært å gi deg valg som føles viktige snarere enn å være av mekanisk betydning, forklarer Bruner.

Det er en ideologi de også har latt lekke over i hvordan de nøster opp historiene sine, ifølge Dan Connors:

- Vi er veldig bevisste på at du tar meningsfulle valg. Vi kunne ha lagd seks-sju forskjellige slutter, men jeg tror det hadde vært veldig mekanisk og lite følesesladd.

Det er forresten samme mann som fortalte oss at han stort sett er skuffet over spillhistorier.

Andre sesong av «The Walking Dead»-eventyrspillet skal visst rulle av gårde fra november av, og får nye episoder månedlig. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3