Kronerullet 23 millioner til «Mega Man»-halvbror

«Mighty No. 9» skal redde verden.

2. oktober 2013 12:58

(PressFire.no): I forbindelse med PAX-spillmessa i Seattle i forrige måned, fortalte Kenji Inafune om sitt neste prosjekt.

Sammen med flere fra det originale «Mega Man»-teamet ønsket han å ha fansen til å finansiere et klassisk plattformspill, en åndelig oppfølger til Mega Man, kalt «Mighty No. 9».

De første skissene og skjermbildene røper at likheten til denne ikoniske serien mildt sagt er slående.

Nå er det klart at prosjektet i aller høyeste grad har fått armslaget og finansieringen i orden. Opprinnelig ba Inafune om 900 000 dollar, eller 5,4 millioner kroner. Nå er Kickstarter-kampanjen over etter én måned, og resultatet ble 23 millioner innsamlede kroner.

Kommer ut til flust av plattformer

Med såpass stort budsjett å leke seg med fremover, har «Mighty No. 9»-folka nå kunngjort at spillet kommer ut til en rekke plattformer:

PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PlayStation Vita og Nintendo 3DS. I tillegg får også Wii U, Windows Pc, Mac og Linux bryne seg på det utviklerne selv kaller «klassisk japansk side-scrollende action».

Siste nytt, før Kickstarter-kronerullingen var over, inkluderer blant annet at «Mighty No. 9 kommer til å kjøre på Unreal-spillmotoren. Det ble også kjent at mannen som lagde musikken til «Mega Man 2» skal gjenta den jobben til dette nye.

Samlet inn mer enn Double Fine

Beck, den niende i rekken av mektige roboter, er navnet på spillfiguren.

Hva skjedde med de åtte foregående robotene, lurer du kanskje på? De er smittet og besatt av et mystisk virus og truer nå planeten vår med utslettelse. Det blir opp til Beck, sammen med Call, å forsøke å stoppe dem.

I løpet av innsamlingsaksjonen på Kickstarter ble det ene delmålet etter det andre oppfylt. 23 millioner kroner er for eksempel mer enn hva Double Fine klarte å få inn til sitt «Broken Age»-spill (de endte på cirka 20 millioner).

«Mighty No. 9» lanseres etter planen våren 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3