Nå skjer det noe med «Half-Life 3»

Kan det bli eksklusivt for SteamMachines?

2. oktober 2013 10:17

(PressFire.no): I forrige uke kunngjorde spillgiganten Valve deler av sine fremtidsplaner innen spilling i stua. Den kom i en tredelt avduking – først et eget operativsystem basert på Linux, som er skreddersydd for spilling i stua.

Deretter kom kunngjøringen av SteamMachines, små pc-er som er produsert med tanke på stua.

Sist avslørte de en nye og innovativ håndkontroller, som ikke bare tar i bruk ny og mer presis teknologi, men som også skal fungere med spill som i utgangspunktet er laget for mus og tastatur.

Men det skjer mer i Seattle-leiren. Nå har de registrert varemerket «Half-Life 3».

Blant tidenes mest etterlengtede

Det neste spillet i «Half-Life» har vært ett av tidenes mest etterlengtede spill, og studioet har vært relativt tause siden «Half-Life 2: Episode 3» tilsynelatende ble skrinlagt.

At Valve nå sikrer seg «Half-Life 3» som varemerket betyr ikke nødvendigvis at de planlegger for en utgivelse, eller at spillet er i utvikling. Likevel har det kommet flere drypp med hint som tyder på at det er i utvikling.

Det hører også med til historien at i henhold til reglene for sikringen av varemerket, skal man ta i bruk varemerket innen seks måneder. Hvis man vil beholde varemerket uten å ha tatt det i bruk, må man betale for en utsettelse.

Ikke at Valve er blakke, men konspirasjonsteoriene vil ha det til at det skjer noe i løpet av det neste halvåret.

Her er «Half-Life 3»-teamet

Detektiver på NeoGaf-forumet klarte å få tilgang til Valves prosjektstyringsverktøy, User Picker, som viste 46 ansatte på prosjektet «Half-Life 3» og ti ansatte for «Half-Life 3 Core».

Nettsiden er nå stengt for tilgang fra utenforstående, men Gamatsu klarte å sikre noen skjermbilder av hvem som angivelig jobber på prosjektet.

Om «Half-Life 3» begynner å nærme seg en utgivelse, er det usikkerhet rundt lanseringsplattformene i den grad Valve selv lanserer sin egen konkurrent til spillkonsollene. Det er også ikke til å stikke under en stol at eksklusivitet til sin egen konsoll vil ha en stor innvirkning på salget av denne maskinen, tatt serienes popularitet i betraktning.

Valves konsollsatsing skal etter planen ut for salg i 2014 mens 300 betatestere skal få tilgang innen året tar slutt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3