Vil at «Battlefield»-folka skal lage neste «Red Faction»

- De har relevant erfaring.

1. oktober 2013 08:19

(PressFire.no): Det gikk ikke så bra for den tidligere spillgiganten THQ, som tidligere i år måtte legge inn årene og selge merkevarene til høystbydende.

Høyprofiltere merkevarer som «Saints Row», «Metro 2033» og «Company of Heroes» ble solgt ganske kjapt, sannsynligvis på grunn av nye spill var klare for utgivelse i år. Alle tre har sluppet nye spill i år.

«Darksiders» og «Red Faction» var imidlertid ikke like attraktive, men ble til slutt solgt i en pakke med andre mindre kjente serier for 28,6 millioner kroner til det svenske firmaet Nordic Games.

- Har erfaring med ødeleggelse

Nordic Games har ennå ikke avslørt hva de vil gjøre med merkenavnene, men studioet bak «Red Faction»-serien er i alle fall klar på hva de håper på.

I et intervju med OXM.co.uk forteller sjefen for «Saints Row»-serien og det tidligere «Red Faction»-studioet, Jim Boone, at det er «Battlefield»-skaperne som bør ta over serien.

«Red Faction»-serien ble kjent for å ha fullstendig ødeleggbare omgivelser, noe han mener eventuelle arvtagere burde ha erfaring med.

- Det faktum at de har hatt erfaring, og forstår hva det betyr å implementere ødeleggelse og hvilke kompromisser det betyr, maksimerer mulighetene fra et designstandpunkt, forteller Boone og fortsetter:

- Jeg tror at man per definisjon må gi det til noen som har erfaring med ødeleggelse. Om jeg fikk velge, ville jeg gitt oppdraget til DICE.

Var mer nøyaktig enn «Battlefield»-motoren

Videre forklarer han at deres GeoMod-motor har mer nøyaktig ødeleggelse enn «Battlefield»-motoren Frostbyte, men at DICE er flinke på å begrense kompromissene.

- I «Red Faction» kunne jeg ødelegge alle vegger jeg ville. I «Bad Company» kunne jeg ødelegge en del av veggen, mens det ytre ble stående. Og spilleren brydde seg ikke.

- De tenkte at «jeg skjøt veggen og det var fantastisk at den eksploderte», ikke «jeg skjøt veggen akkurat der og det er et hull akkurat der».

- DICE hadde gjort et kompromiss og alt annet så fantastisk ut. Helt ærlig tror jeg det var et smart valg.

Det første spillet i «Red Faction»-serien kom i 2001, mens det siste spillet ble «Red Faction: Armageddon».  Vår anmelder trillet terningkast tre til «Red Faction Armageddon», men likte «Red Faction Guerilla» så godt at han ga det en femmer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3