Xbox One har fått utgivelsesdato

Dilter etter PlayStation 4 i Europa.

4. september 2013 15:08

(PressFire.no): Den 22 november er Xbox One klar i alle de 13 lanseringsmarkedene. Det annonserte Microsoft i dag gjennom en pressemelding

Norge er som kjent ikke med i planene før neste år, etter at åtte slippterritorier ble kappet.

I første omgang tilgodeses Australia, Østerriske, Brasil, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Mexico, Spania, Storbritannia, USA og New Zealand. 

Kan importeres

For nordmenn som ikke vil vente, skal det være fint mulig å importere maskinen fra et av de 13 overnevnte landene. 

Microsoft har bekreftet at Xbox One blir helt regionfri, både digitalt og med tanke på importerte butikkspill.

Så lenge strømkabelen passer, kan den brukes hvor som helst.

- Vi har solgt ut forhåndsbestillingslageret i USA kjappere enn noensinne, og er på vei til vår største Xbox-lansering noensinne, skriver markedsføringssjef Yusuf Mehdi i pressemeldingen.

22. november er eksakt samme dag som Xbox 360, Microsofts forrige spillkonsoll, traff butikkhyllene i USA og Canada.

Opp- og nedoverbakke

Xbox One er et vågalt steg fram for Microsoft, og er blant annet bygd rundt spesiell maskinvare som skal gjøre integreringen og skiftingen mellom spill og tv både tettere og kjappere.

Den omfattende samhandlingen med nettskyen og et ambisiøst spillbyttesystem skapte harnisk i spillsamfunnet, og tvang Redmond-gigantene til å nedjustere ambisjonene tidligere i sommer.

I dag ble det klart at de også har gjort noen oppjusteringer. Både prosessoren og skjermkortet på Xbox One skal ha blitt overklokket i aller siste liten.

Spillmaskinen kommer også med en oppgradert versjon av bevegelseskontrolleren Kinect 2.0, som skal være kjappere og mer presis. Du kan se vår test av den nederst på denne siden.

Eksklusive spill

Microsoft har forberedt en kavalkade av nye spill til den kommende konsollanseringen, blant annet overhalede versjoner av «FIFA 14» og «Assassin’s Creed IV: Black Flag».

I tillegg skal eksklusive spill som «Ryse», «Dead Rising 3», «Killer Instinct» og «Forza 5» være skreddersydd for å vise hva den nye maskinvaren er i stand til. 

Litt senere, sannsynligvis i starten av 2014, får flaggskipet også besøk av det særs imponerende skytespillet «Titanfall», som også utgis til Windows.

Mange av de største spillene som kommer til PlayStation 3 og Xbox 360 i høst, vil få egne, oppjusterte versjoner til Xbox One og PlayStation 4

Xbox One utgis i Norge i starten av 2014, og skal koste rundt 4000 kroner. PlayStation 4 utgis i Norge og resten av Europa den 29 november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3