Snart kan du gjenoppleve tidenes kanskje største rollespill

Legendariske «Baldur’s Gate 2» er tilbake!

3. september 2013 15:18

(PressFire.no): Historien så langt: Overhaul Games, stiftet av BioWare-medgründeren Trent Oster, maser til rettighetene til de legendariske «Baldur’s Gate»-rollespillene fra Atari.

Målet? Å pusse opp og gjenutgi de to klassiske førstespillene for et moderne pubikum, og forhåpentligvis tjene nok penger til å lage treeren spillverden aldri fikk.

På senhøsten i fjor kom en ålreit overhaling av eneren. Nå vet vi, via den offisielle nettsiden, at den desto mer anerkjente oppfølgeren utgis til Windows 15. november.

OS X-, iOS- og Android-versjonene kommer etter all sannsynlighet på et senere tidspunkt.

Monumental utgivelse

«Baldur’s Gate» ble opprinnelig sluppet av «Mass Effect»- og «Dragon Age»-studioet BioWare i år 2000, og anses for å være et av tidenes aller beste rollespill.

I tillegg til en gedigen historie som krenger seg rundt valgene du tar, er det kjent for å ha flere hundre timers håndsmidd innhold.

Det har ikke hindret Overhaul i å forsøke å forbedre den monumentale utgivelsen. Blant annet ved å legge til en egen minihistorie med fire nye gruppemedlemmer og over 30 nye soner. 

I likhet med oppussingen av eneren har de også lagt til en arenamodus kalt «The Black Pits 2: Gladiators of Thay», som først og fremst er lek med kampsystemet mot stadig sterkere fiender.

Forskjell på folk

Av mer praktiske justeringer finner vi latent støtte for widescreen-oppløsninger, som vel å merke har vært tilgjengelig gjennom uoffisielle oppdateringer til originalen siden utgivelse.

Flerspillerdelen skal også være finjustert fra sist, og sørge for enklere tikobling om man ønsker å alliere seg med venner eller fremmede.

De som spiller på Windows og Mac skal få alt ekstrainnholdet gratis, mens det må kjøpes som en nedlastbar ekstrapakke for iOS og Android.

Ekstrapakken «Throne of Bhaal» skal derimot være innbakt i alle utgaver, så gjenstår det å se hvor lang ventetiden mellom dem blir. Sist gang led særlig nettbrettutgavene av gedigne utsettelser.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3