Venter du på «Battlefield: Bad Company 3»?

- Spillet er ikke under utvikling, sier DICE.

3. juni 2013 15:39

(PressFire.no): Selv om svenske DICE ikke har lagt skjul på at de vil fortsette «Bad Company»-serien, er en slik oppfølger neppe på dagsordenen.

Utviklerne har bekreftet at de har helt andre ting å tenke på.

Vi elsker «Bad Company»-serien, men har ikke et slikt spill i utvikling. «Battlefield 4» er vårt hovedfokus nå, står det på den offisielle Twitter-profilen til DICE.

- «Bad Company» er ikke død

To år etter «Battlefield 3», er det altså duket for et nytt spill i serien EA åpenbart posisjonerer for å ta markedsandeler fra «Call of Duty».

«Battlefield 4» ble først vist fram under Game Developers Conference i San Francisco i mars. Da valgte DICE å fokusere på historien og den nye spillmotoren, Frostbite 3.

En 17 minutter lang trailer ble sluppet samtidig med annonseringen.

Da vi møtte Patrick Söderlund på GamesCom i fjor - Söderlund er DICE-topp og en av EA-sjefene - understreket han at «Bad Company» overhodet ikke er glemt.

- «Bad Company» er ikke død! Nei, nei, det forrige spillet i den serien solgte veldig godt, og hadde en litt annerledes gameplay-struktur som gjør at det ikke trenger å ta opp kampen med «Battlefield» direkte.

- Når du har noe så godt som dét, gir det ikke mening å bare gjemme det unna, så det vil nok definitivt komme et nytt «Bad Company»-spill en gang i fremtiden, fortalte Söderlund til PressFire.

- Ikke fornøyd før vi er størst

«Battlefield 3» har solgt over 18 millioner eksemplarer. Det var tallet EA serverte under pressekonferansen sin på GamesCom i fjor.

De er neppe fornøyde før de har tatt enda større markedsandeler fra «Call of Duty». Det har da også den tidligere toppsjefen i EA friskt utbasunert.

John Riccitiello sa rett ut i et intervju med Industry Gamers at «alt jeg ønsker er å se dem («Call of Duty») råtne».

Söderlund begrenset seg litt i ordbruken, men lot det skinne igjennom at han har den samme målsettingen:

- Vi er godt fornøyde med salget av «BF3», men helt oppriktig så blir jeg ikke tilfreds før vi er den største skytespillserien på markedet og konkurransen er borte, fortalte svensken til PressFire på GamesCom i fjor.

Ryktene har pekt i retning av at DICE og EA også kommer til å annonsere en oppfølger til «Mirror’s Edge» når E3 starter i Los Angeles i neste uke. Flere nettbutikker har ført opp «Mirror’s Edge 2» på sine produktsider de siste ukene. Også EA selv har hatt dette spillet liggende på sine offisielle nettsider.

 

«Battlefield 4» lanseres til pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 og Xbox One 29. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3