(PressFire.no): Skaperne av «Nyan Cat» og «Keyboard Cat» har saksøkt utviklerne bak «Scribblenauts» for å ha brukt deres materiale uten tillatelse.

Rettspapirene nevner at spillutviklerne 5th Cell og Warner Bros. ikke hadde rettigheter til bruken av kattene i spillserien. 

 

Internettsensasjoner

Kattene har blitt enorme internettsensasjoner, med flere titalls millioner spillinger via YouTube. 

Skaperne Christopher Orlando Torres og Charles Schmidt mener ifølge rettsklagen at figurene deres er såpass gjenkjennelige at de er veldig verdifulle for markedsføring.

- Vi kontaktet selskapene i håpet om å komme til en løsning, men vi ble behandlet respektløst - som om vi var irriterende for at vi ville ha kompensasjon for at de brukte våre varemerker, sier Torres ifølge Eurogamer.

- Det er ikke rett. Jeg har ingen problem med at «Nyan Cat» nytes av milliontalls av fans der ute som en meme, og jeg har aldri prøvd å hindre noen fra å være kreativ med katten - men dette er gjort for profitt, og da blir det annerledes, fortsatte han.

Torres beskyttet «Nyan Cat» som eget varemerke i 2011. Spillet «Scribblenauts Unlimited» kom ut i 2012. «Keyboard Cat» har vært tilgjengelig siden det første «Scribblenauts»-spillet.

 

- Ville selv saksøkt

- I «Scribblenauts Unlimited» må du faktisk skrive inn «Nyan Cat» og «Keyboard Cat» for å få våre skapninger til å dukke opp i spillet, sa Torres.

- Faktisk forbyr spillet deg fra å gjøre noen referanser til beskyttede varemerker med en feilmelding. På samme tid har 5th Cell forhandlet med Nintendo for å bruke deres figurer i spillene.

- Bare fordi våre varemerker ble kjent igjennom internettspredning, gir ikke disse selskapene retten til å ta vårt arbeid gratis og bruke det for deres egen profitt. 

- Spesielt med tanke på at de ville vært de første til å saksøke mot folk som misbruker deres beskyttede figurer og varemerker. Det er bare ikke rettferdig, mente Torres.

Warner Bros har på sin side vært aktiv i sin jakt mot pirater, og har sitt eget antipiratbyrå. Ifølge deres egne hjemmesider er et av deres mål å «forfølge uautorisert sivilt, kriminelt og administrativt bruk av opphavsrettslig beskyttet materiale».

Selskapet har hittil ikke kommentert denne saken.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer