Se verdens største dataspill

- Et kjærlighetsbrev.

29. april 2013 11:48

(PressFire.no): 22. juli kunne man i Philadelphia, USA spille en uvanlig variant av det 41 år gamle dataspillet «Pong» på en skyskraper.

Ved å bruke hundrevis av LED-lys som allerede var montert på nordsiden av den 29 etasjer høye Cira Centre, klarte de å gjenskape det bordtennis-inspirerte Atari-spillet på bygningen.

Arrangørene selv kaller det verdens største dataspill, ifølge Ars Technica. Retrohyllesten måler over 133 meter i høyden.

- Kulturelt ikon

Selve spillingen ble gjort med en stor joystick fra trappene til Philadelphia Museum of Art, som har fri sikt mot skyskraperen.

Bak tiltaket står professor i spilldesign, Frank Lee, hos Drexel University.

- «Pong» er et kulturelt ikon og en kulturell milepæl, fortalte Lee til AP og fortsetter:

-  Dette er mitt kjærlighetsbrev til teknologiens under som sett gjennom øynene til barndommen min.

Han avslører at det skal ha tatt fem år å få gjennomført dette, og at det ikke var før han kom i kontakt med eierne av Cira Centra og nettsiden Technically Philly at det løsnet.

Beskyldt for plagiat

Atari-spillet «Pong» ble sluppet i 1972, og var det første spillet som virkelig slo an hos meningmann.

Spillet ble utviklet av Allan Alcorn, men idéen skal ha oppstått da Atari-grunnleggeren Nolan Bushnell utfordret Alcorn til å lage noe basert på et spill som fulgte med konsollfiaskoen Magnavox Odyssey.

Magnavox gikk til sak mot Atari med anklager om plagiat og saken endte i et forlik. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3