Oops – har Microsoft avslørt «Battlefield 4»-datoen?

Noen var kanskje litt kjapp på labben.

2. april 2013 10:49

(PressFire.no): I forrige uke avslørte svenske DICE og Electronic Arts «Battlefield 4» med en trailer pålydende 17 minutter som skal stamme fra spillet. Se den i bunnen av artikkelen.

Der kom det også frem at spillet kommer til pc, PS3 og Xbox 360 – selv om DICE-sjefen også i et intervju med PressFire antydet at en PlayStation 4-versjon er på vei.

Det de ikke har snakket om, er en endelig utgivelsesdato.

Nå kan imidlertid Microsoft ha forsnakket seg i et blogginnlegg om spillet, for på Xbox.com ble det skrevet at «Battlefield 4» kommer på Xbox 360 29. oktober 2013.

I ettertid har bloggen blitt redigert, hvor datoen er mystisk borte. Noen tok imidlertid en skjermdump av bloggen før datoen ble fjernet.

Den lange videoen fra spillet imponerer med markedsledende teknologi innen grafikk og fysikk, men DICE-sjefen Patrick Söderlund fortalte i den anledning også til PressFire at de denne gangen vil forbedre den kritiserte enspillerdelen fra forrige spill.

De har hentet inspirasjon fra uventet sted:

- Inspirasjon er hentet fra «Journey» og «The Walking Dead». Ikke nødvendigvis de største og dyreste opplevelsene. Hva har de gjort? Hva kan vi lære av dem? Også har vi forsøkt å overføre det til våre egne planer, fortalte direktøren til PressFire.

I traileren har låten «Total eclipse of the heart» med Bonnie Tyler en slags birolle, noe som kan tyde på flere ting – enten blir det mer humor i spillet, eller så er det et banebrytende grep for å introdusere et «følsomt» element - eventuelt begge deler.

Det har også blitt bekreftet at det er svenskenes flunkende nye spillmotor, Frostbite 3, som vil drive herjingene. Samme motor er også bekreftet til blant annet neste «Mass Effect» og «Dragon Age 3».

«Battlefield 4» har blitt bekreftet for pc, PS3 og Xbox 360. Ingen utgivelsesdato er ennå offisielt avslørt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3