«Monkey Island»-skaperen sier opp

- Det er så mange spill å lage enda.

12. mars 2013 09:35

(PressFire.no): Da Ron Gilbert krysset sabler med sin gamle kollega Tim Schafer og spillstudioet Double Fine for to år siden, var det eventyrspillernes svar på at Guns ‘n Roses plutselig fant harmonien igjen.

På starten av nittitallet slo duoen seg sammen med Dave Grossman og skapte legendariske «Monkey Island». I 2010 fikk Gilbert igjen hjelp av Schafer, denne gangen på plattformeventyrspillet «The Cave».

Eventyret har nå nådd slutten, og i dag melder Ron Gilbert avskjed på den offisielle bloggen sin (via Eurogamer).

Imponerende CV

- Nå som «The Cave» er ferdig og sluppet løs på en verden som ante fred og ingen fare, er det på tide å gå videre fra Double Fine og planlegge mitt neste trekk, skriver veteranen.

Hans omfattende karriere begynte i 1987, da han utformet det innflytelsesrike eventyrspillet «Maniac Mansion». Også «The Secret of Monkey Island» var hans idé. 

Siden har han deltatt på prosjekter som strategispillet «Total Annihilation» og Schafers «Day of the Tentacle», i tillegg til at han skapte actionrollespillet «Deathspank» for noen år siden.

Skjørbukpirater

- Det er så mange spill å lage enda, skriver Gilbert i det nylige blogginnlegget, før han tar seg selv på ordet like etterpå.

Sammen med «DeathSpank»-medskaperen Calyton Kauzlaric skal han visst pludre på et iOS-spill de neste månedene.

«Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG» kan like gjerne være en intrikat spøk som et faktisk spill, men det ville ikke vært første gang Gilbert snuste på pirater. Skjermbilder kommer visst snart.

Spillskaperen, som liker å omtale seg selv med kallenavnet «Grumpy Gamer», har vært veldig tydelig på at han ønsker å få tilbake «Monkey Island»-rettighetene. De tilhører Disney, etter at selskapet kjøpte Lucasfilm i fjor. Kanskje det er hans neste prosjekt?

Under E3-messen i fjor møtte vi forresten Gilbert. Om du har lyst til å høre om hans tanker om historiefortelling, humre av et halvfrekt nikk til kompisen Tim Schafer, eller bare lurer på hvordan han ser ut, finner du intervjuet i videoen under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3