Storsalg på «Call of Duty»

Eller er du av den snikete sorten? Våre helgespillanbefalinger.

1. mars 2013 15:24

(PressFire.no): Xbox-eiere har kanskje allerede merket seg at et spillsalg ruller for tiden.

På Xbox LIVE Marketplace kan du denne uka handle et par bilspill av den solide sorten, signert kyndige Codemasters, for bare 30 kroner.

I dag har «Call of Duty» litt særbehandling på Xbox 360. Handler du et av spillene i serien, vanker det nemlig rabatter – men bare i dag.

Pc-spillere med ninjafetisj bør merke seg at et av 2012s beste er ekstra billig for tiden, og på PS3 har Sony åpnet for at det går an å teste «Uncharted 3» på «free-to-play»-måten.

Stort «Call of Duty»-salg

Plattform: Xbox 360.

De siste dagene har Microsoft kjørt en storoffensiv når det gjelder digitale spill fra LIVE Marketplace. Hver dag, til 4. mars, dukker det opp nye tilbud. I dag (fredag) er «Call of Duty» på salg.

Alle spillene i serien er litt billigere akkurat nå, bortsett fra det aller første.

Størst prosentvis rabatt er det på «Call of Duty: Black Ops» og «Modern Warfare 2».

Har du ekstra harddiskplass eller bare ønsker å ha komplett «Call of Duty» liggende i kjøpshistorikken på Xbox 360, kan du handle flere av spillene fra 149 kroner og oppover.

Det ferskeste, «Black Ops II», koster imidlertid mer: 499 kroner.

Helt til mandag er også andre billigspill tilgjengelige. Codemasters flotte «GRID», for eksempel, som fram til 4. mars bare koster 29,50 kroner på Xbox 360.

Rallyråtassen «DiRT 2» koster 59. Det samme gjør «Borderlands».

Se trailer fra «Call of Duty: Black Ops II»
Se trailer fra «GRID»

«Mark of the Ninja»

Plattform: Windows og Xbox 360.

2012 var snikespillenes år. Men glem «Dishonored», «Hotline Miami» og «Assassin’s Creed III» en stund – det aller beste snikespillet av dem alle var så diskret at det lusket seg forbi de fleste radarer.

«Mark of the Ninja» er sterkt rabattert på Steam denne helgen, og lirker bare 37 kroner ut av lommeboka di om du ikke er oppmerksom.

Det er ikke mye å betale for et så pent, fleksibelt og gjenspillbart ninjadrama som dette.

Utgangspunktet er et deilig velanimert plattformspill der du styrer en flittig ninja. Bruk list og sunt vett til å åle deg forbi årvåkne vakter og laserstråler om du er av den pasifistiske sorten – snikmord hele bølingen om du bare vil ploge din vei fremover.

Høydepunktet er den fantastiske verktøykassa, som lar deg løse brettene akkurat slik du vil.
Det er ikke uten grunn at Thomas rullet en utvilsom sekser da han gjennomgikk ninjatrening i fjor.

Se trailer fra «Mark of the Ninja»

Test flerspilleren i «Uncharted 3»

Plattform: PlayStation 3.

Denne uka nappet Sony løs flerspillerdelen av «Uncharted 3: Drake's Deception». Dette for å tilby en såkalt «free-to-play»-vri på Nathan Drake-eventyret.

Dette er helt sikkert et eksperiment for Sony før PlayStation 4, og ytterligere et spill de velger å relansere digitalt med en slik forretningsmodell. I fjor skjedde noe tilsvarende med «Starhawk».

Du kan starte uten å betale én krone, men på nivå 15 i spillet kommer begrensningen og kravet om å punge ut noen kroner.

Naughty Dog har delt opplevelsen i tre: Historiemodusen koster 189 kroner. Flerspilleren uten begrensninger koster 119 kroner, mens en tilleggspakke til onlineopplevelsen, med alle kartene inkludert, koster 149 kroner.

Midt mellom disse tre hoveddelene, som nå altså ligger på PlayStation Store, finner du mindre pakker priset fra 29 kroner og oppover.

Ikke glem at alle PlayStation Plus-medlemmer denne uka kan laste ned HD-versjonen av «God of War» gratis. Det tilbudet gjelder bare i to uker, ifølge Sony. Neste uke er det varslet nye Plus-spill, blant annet «Mass Effect 3» og «Joe Danger 2».

Se trailer fra «Uncharted 3»

«99 Levels to Hell»

Plattform: Windows/Mac.

Suksessen til bastardene «FTL», «Spelunky» (som også er gratis!) og «The Binding of Isaac» har gitt den halvobskure roguelike-sjangeren en oppblomstring de siste årene.

Kort summert: tilfeldig genererte områder, høy vanskelighetsgrad og verktøy som må tilpasses din unike spilløkt. Også sper man gjerne med elementer fra andre sjangere for å lage sin egen farse.

«99 Levels to Hell» blander plattformelementer og skyting med skandinavisk tungmetall, og debuterer på Good Old Games i disse dager. Åpningsrabatten på 20 prosent senker prisen til 45 kroner.

Da skal du få en diabolsk opplevelse som har valgt bort sylskarp grafikk til fordel for et vidt spekter av våpen, knallharde sluttbosser og en helt unik hinderløype hver gang du starter på nytt for å grave din vei til Helvete.

Se trailer fra «99 Levels of Hell»

TEKST: Lasse Lervik og Kjetil Svensen.

Hva skal du spille i helga?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3