Nordmenn vil at du finansierer spillet deres

Ber om fire millioner til «Drømmefall: Kapitler».

8. februar 2013 14:56

(PressFire.no): Etter syv års venting og et nedlagt prosjekt begynner det omsider å bli tegn til at «Drømmefall»-oppfølgeren er på vei.

I dag lanserte Red Thread Games en kronerullingskampanje for «Drømmefall: Kapitler» på Kickstarter. Det norske indiestudioet består av veteraner fra den norske spillbransjen, og er anført av «The Secret World»- og «Drømmefall»-generalen Ragnar Tørnquist.

De ber om nesten 4,7 millioner kroner fra spillerne for å realisere prosjektet. Dermed blir de det første studioet som følger i fotsporene til storstudio som Double Fine og Obsidian Entertainment.

Deres egen beskrivelse av prosjektet finner du nederst. 

- Voksent og dypt

- Det er moro å ha alle sammen tilbake og kunne fortsette historien vi begynte på, erklærer stifter Ragnar Tørnquist i en pressemelding.

Da vi møtte den erfarne spillskaperen i høst og slo av en lang prat, hevdet han at de er noen av de aller beste i verden på spillhistorier. Nå håper han å gå utenom tradisjonelle spillutgivere og finansiere spillet med direkte hjelp fra spillerne.

- Vi håper det er nok fans av de tidligere spillene der ute, samt andre pc-spillere som ønsker voksne, spennende og dype eventyrspill, forklarer han i pressemeldingen.

Med seg på laget har han fått Martin Bruusgaard, som var sjefsdesigner på «The Secret World» sammen med Tørnquist. Han hadde vi også et omfattende intervju med i høst. 

Ingen lovnader

Ifølge Kickstarter-siden skal spillet preges av modne dialoger og utfordrende gåter. Det ønsker Red Thread å kombinere med utforsking og et sammensatt rollegalleri.

Som med Kickstarter-kampanjer ellers, har man ingen lovlig garanti for at spillene faktisk utgis. Alt er avhengig av tillit mellom skaper og bruker, noe vi har berørt i en artikkel om farene ved Kickstarter.

- Vi tar ansvaret for «Drømmefall» like seriøst som hvilket som helst spill. Jeg vil ikke at folk som har betalt hundre eller tusen dollar skal sitte igjen med ingenting, ble vi fortalt av produsent Tørnquist da vi intervjuet ham i fjor

- Det er ikke lek for oss dette. Når vi ber folk om å gi oss penger … selv om det ikke er juridisk bindende, ser vi på det som en kontrakt mellom oss og spillerne. Dette skal vi levere, lovet Tørnquist den gangen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3