Kort ned «GTA V»-ventetiden med en annen Rockstar-godbit

Våre helgespill-anbefalinger.

1. februar 2013 14:41

(PressFire.no): Enten følelsesregisteret ditt klør etter litt sorgtung stimuli mot slutten av ei lang arbeidsuke, eller lillehjernen trenger å piskes i gang med en strateginøtt, skal vi saktens greie å finne frem til gode tips for hvordan du kan holde seg sysselsatt gjennom både søndag og sabbat.

Jaggu har det ikke blitt plass til en skikkelig sandkasseklassiker for dem med «Scarface»-plakat på gutterommet og hawaii-skjorte i klesskapet også. 

«Grand Theft Auto: Vice City»

Plattform: Nå på PlayStation 3.

Du hoppet vel ikke akkurat av glede da Rockstar i går fortalte at «Grand Theft Auto V» blir utsatt fra våren 2013 til 17. september?

Det hjelper kanskje litt at de denne uken slapp det mange mener er det aller beste spillet i «GTA»-serien på PlayStation Network.

I «Grand Theft Auto: Vice City» introduserte Rockstar mange strategielementer, hvor du blant annet kan investere penger i utesteder og klubber.

Flere av disse elementene etterlyste mange fans av serien i «Grand Theft Auto IV». En fin oppkjøring til det nye spillet, dette. (Koster 119 kroner på PlayStation Store).

Se trailer her.

«The Walking Dead»

Plattform: Pc/Mac, iOS, PS3, Xbox 360.

Gjennom fem episoder fortelles en sterk historie som har satt dype spor hos mange. «The Walking Dead»-spillet fikk en god del «årets beste»-priser på tampen av fjoråret - som kanskje symboliserer hva slags inntrykk spillet har gjort.

Telltale har diktet opp en helt ny historie, men enkelte personer og steder kjenner du igjen fra tegneserien eller tv-showet.

Dét er et smart trekk – for i stedet for å resirkulere, har de nytt godt av friheten og våger seg ut på dypt vann. I løpet av de fem delene får du oppleve dramatikk og tematikk som ingen andre spillskapere har dristet seg til å røre.

Serien er på Steam-salg i dag. Helt til klokka 19 (fredag) kan du kjøpe alle fem episoder til halv pris. Det betyr femten timer med topp «pek-og-klikk»-underholdning for litt over 60 kroner.

Se trailer fra den første episoden her.

«Might & Magic: Clash of Heroes»

Plattform: iOS.

Man kan si mye rart om Ubisofts lefling med «Might & Magic»-serien, mange umiddelbare klassikere har det ikke blitt. Men kanskje én? Turbaserte «Clash of Heroes» er i hvert fall et helt fantastisk strategispill.

I en blanding av «Heroes of Might & Magic» og hjernetrim, dras man ut på et gigantisk eventyr på tvers av fem fraksjoner. Blandingen av fiendetyper og rollespillbiter gjør at monotonien ikke rekker å klore seg fast før du plutselig er på et annet kontinent med nye utfordringer.

Det er lett å rose både den tegnede grafiske stilen og innholdsmengden, til syvende og sist er det den friske tolkningen av turbasert strategi som løfter dette spillet til stjernene. Historien stinker fjære, men den trenger du ikke å bry deg om.

Nå skal det omfattende eposet også passe i lomma - iOS-versjonen er lansert, til 35 kroner. Man bør nok aller helst ha en iPad, både fordi spillet kan være litt seigt å kjøre, men også fordi den større skjermen rett og slett gir en bedre opplevelse.



Da har man til gjengjeld et utrolig godt og varig eventyr på lur. Android-utgaven kommer visst senere.

Se trailer her.


Vår anmeldelse av Xbox-versjonen.

TEKST: Lasse Lervik, Kjetil Svensen og Jarle Hrafn Grindhaug.

Hva har du planer om å spille i helga? Del og diskuter i kommentarfeltet, om du føler for det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3