Spillet som får Dalí til å fremstå som en streiting

Klin gærne «Zeno Clash II» nærmer seg.

3. januar 2013 11:18

(PressFire.no): Det bisarre og særegne «Zeno Clash» introduserte oss for spillfiguren Ghat, men også et slags hemafrodittvesen - ditt kjødelige opphav.

Chillenske ACE Team begynte karrieren med å lage modifikasjoner til «Doom II» på slutten av 90-tallet. I 2002 fulgte de opp med en mod til «Quake III», kalt The Dark Conjuction.

«Zeno Clash» var deres første utgivelse og pirret nysgjerrigheten gjennom slike figurer som Ghat, men først og fremst fikk nok mange øynene opp for «skyte/slåssespillet» på grunn av den distinkte kunstneriske stilen og miljøene.

Vår anmelder lot seg sjarmere i denne punkfantasysyreverdenen, Zenozoik, og trillet en femmer på terningen i 2009 - da spillet først kom ut til pc.

Nå er ACE Team klare med en oppfølger, et spill som ble annonsert allerede i 2009 - men som først nå har fått et lanseringsvindu vi kan stole på.

«Zeno Clash II» kommer ut denne våren, til pc, PlayStation 3 og Xbox 360. Også denne gang blir det lansering til en relativt rimelig penge via digitaltjenester som PlayStation Store, Xbox LIVE Marketplace og Steam.

Oppfølgeren får en sømløs samarbeidsmulighet, der en venn når som helst kan hoppe inn og hjelpe til i co-op. Den ene spiller som Ghat, mens den andre kler rollen som hans søster, Rimat.

I fokus denne gang er en risikabel redningsaksjon, der deres hemafrodittopphav, Father/Mother, må reddes. Stilen i spillet er også denne gang av det surrealistiske, Salvador Dalí-aktige slaget. 

I 2011 ga ACE Team ut det strategiske «Rock of Ages», der du styrer en stor stein og bygger forsterkninger for å motstå angrep fra andre rullende farer.

ACE Team og utgiveren Atlus har foreløpig ikke datofestet «Zeno Clash II», men spillet skal være ferdig «i løpet av våren».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3