Spiller du «The Sims 2» eller «FIFA 11»?

Da må du forte deg, EA stenger serverne for 12 spill.

2. januar 2013 10:04

(PressFire.no): Storutgiveren EA har en massiv spillkatalog, og insisterer på å selv drive serverne for flesteparten av dem. Dermed har de også full kontroll over hvor godt de yter.

Aberet med det er at eldre, smalere spill med tiden blir vanskelig å forsvare økonomisk. Resultatet er at de stenger dem etter noen år. Det skjedde i fjor, og det skjer snart igjen.

Allerede i morgen er det siste sjanse til å spille «FIFA Manager 2011» over internett, ifølge CVG.

Tirsdag 11. januar følger en ny bunt storspill etter, som «FIFA 11», «NHL 11», «NFL 11», «NBA Jam», «NCAA Football 11» og «NBA Live 10». Enspilleren skal fortsatt fungere som før, med mindre spillet krever nettaktivering.

Mulige alternativer

- Det er aldri lett å pensjonere eldre EA-spill, men etter hvert som de erstattes med nye utgivelser synker populariteten til under én prosent av den totale spillermassen vår. Da er det ikke lenger fornuftig å arbeide med å holde dem gående, skriver spillselskapet i en uttalelse.

14. januar legger storselgeren «The Sims 2» inn årene, mens mobilspillet «Trenches II» ebber ut fem dager senere.

Serverne som stenges tilhører først og fremst konsollspill, hvor det ofte er begrensede muligheter for å lage egne spilløkter. Det er ikke kjent om alternative tilbud åpnes for «The Sims 2» og «FIFA 11», som også mister pc-serverne sine.

I fjor tok den australske tjenesten GameRanger ansvar og satte opp en mengde pc-servere for EA-spill som ble pensjonert. De har foreløpig ikke annonsert planer om å gjøre det samme for denne puljen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3