Seks millioner logget på Steam - samtidig

Ny rekord for Valve.

26. november 2012 14:15

(PressFire.no): I forbindelse med helgas salg på Steam, et av flere slike gjennom året, ble det satt en ny rekord for Valves digitale pc-spillbutikk.

Steam registrerte seks millioner samtidige påloggede i løpet av sist helg, noe spillbloggen Kotaku foreviget med dette vitenskapelige skjermbildet.

Den forrige milepælen nådde Steam-tjenesten i januar i år. Da var fem millioner pålogget samtidig.

To Steam-rekorder på ett år

Hovedårsaken til denne interessen er selvsagt et pågående storsalg som ble startet før helga.

I forbindelse med Thanksgiving, og den såkalte Black Friday, bugnet det av tilbud hos de fleste spillbutikker – også de digitale.

At Steam i løpet av året har satt to rekorder viser, som Kotaku påpeker, at interessen for spilling på pc er større enn noen gang - og slettes ikke døende, slik flere har hevdet i løpet av den siste tiden.

Ny konsoll denne uka

Kanskje også et resultat av at denne generasjonen spillkonsoller har vart for lenge, slik Ubisoft-toppen Yves Guillemot gjentok nylig?

Også EA-topp Peter Moore har sagt at han venter seg store ting når de neste konsollene kommer på markedet - og at det er forklaringen til at det er litt tørt i spillhyllene akkurat nå.

Denne julen er det imidlertid én fersk konsoll på markedet - den første nye hjemmekonsollen lansert på fem og et halvt år her i landet. 

Nintendo slipper sin Wii U i Norge den 30. november, der en tablet-lignende kontroller tilbyr nye måter å spille på.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3