Strategikongen er kåret

Han er verdens beste i «Starcraft II»

19. november 2012 14:41

(PressFire.no): Korea har med sin gedigne spillinteresse og høyteknologiske infrastruktur blitt en sann bauta i esport - konkurransespilling i videospill.

Det ble igjen understreket i helga, da VM-finalen i «Starcraft II» braket løs.

Landsbrødrene PartinG og Creator møtte hverandre til dyst i Shanghai, og førstnevnte kom ut seirende til slutt, skriver Gamespot

Du kan se finalekampene med kommentatorer på bunnen av denne sida.

Mye penger på spill

Arrangementet var klimakset til en flerstegs kvalifisering som har pågått siden april i år. PartinG kunne omsider dra hjem med nærmere 600 000 norske kroner i førstepremie.

Han vant i fire av seks kamper over Creator, som innkasserte tilsvarende 230 000 norske for sin innsats i den prestisjetunge finalen.

Ingen nordmenn greide å karre seg inn blant de 32 beste deltakerne, mens danskene faktisk fikk sneket inn Protoss-spilleren BabyKnight på en imponerende 12. plass.

Den norske turnerningsspilleren Jens «Snute» Aasgaard skal likevel ha hatt en svært god periode den siste tiden, og kvalifisert seg til flere store turneringer i Europa og utenfor.

Ny ekstrapakke

Neste års verdensmesterskap i det populære strategispillet er satt til utvikler Blizzards årlige spillmesse Blizzcon, som vender tilbake etter ett års pause neste år.

I forrige uke ble det klart at den første av totalt to utvidelsespakker til «Starcraft II» kommer til våren. «Heart of the Swarm» utgis 12. mars 2013.

Da får Zerg-rasen en hel historiedel i sitt navn hva enspiller angår, mens alle rasene gjennomgår store overhalinger på konkurransefronten.

Toppbildet tilhører Kevin Chang og er brukt med hans tillatelse.



Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3