(PressFire.no): Etter at det norske spilleventyret «The Secret World» ikke gikk som Funcom håpet, måtte de permittere rundt halvparten av alle sine ansatte.

Det norske selskapet skal imidlertid ha fortalt E24 at det var kun studioets arbeidskraft i utlandet som ville bli rammet.

 

Her er Martin Bruusgaard (i midten) på GDC 2011.
Foto: PressFire.no

Oslo-kontoret rammet likevel

Men nå forteller sjefsdesigneren bak «The Secret World», Martin Bruusgaard, på mikrobloggenettstedet Twitter at han også ble permittert. I tillegg skriver han at mesteparten av Oslo-kontorene måtte gå.

- Jeg tror 50 prosent var en generell Funcom-prosent. Oslo-kontorene ble rammet mye hardere, skriver han når det blir spurt om han tilhørte de 50 prosent Funcom meldte måtte gå.

Nå som Bruusgaard selv har gått ut med at han er permittert kan kommunikasjonsdirektør hos Funcom, Erling Ellingsen, bekrefte overfor PressFire.no han tilhører den prosentandelen som måtte gå. Ellingsen vil ikke gi noe antall på ansatte som ble permitterte i Oslo, men sier at det er «merkbart».

Ellingsen forklarer at ingen teknisk sett ble sagt opp i Oslo - i Norge ble alle rammede permittert. Det skal kun være i utlandet at ansatte ble sagt opp.

 

Ute av spillbransjen

Bruusgaard, som har jobbet i Funcom siden 2005, skal allerede ha fått seg en ny jobb. I tillegg til å ha vært sjefsdesigner på «The Secret World» bidro han også på deres forrige massive onlinespill, «Age of Conan».

Etter hva PressFire kjenner til skal hans nye jobb være utenfor spillbransjen. 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer