Hyllet «Star Wars»-rollespill er tilbake

Gikk du glipp av «Knights of the Old Republic II»?

24. august 2012 11:15

(PressFire.no): BioWares «Star Wars: Knights of the Old Republic» er blant tidenes mest kritikerroste rollespill ifølge aggregatorsider som Metacritic, og trekkes ofte frem som et av veteranselskapets mesterverk.

Oppfølgeren var det Obsidian Entertainment, med rester fra gårdagens gjennoppståtte Black Isle Studios, som tok for seg. Spillet slet i manges øyne med graverende spillfeil og en ufullstendig slutt, men ble også trukket frem som et desto dypere rollespill enn forgjengeren.

Nå får du en ny sjanse til å prøve 2005-utgivelsen - den har nemlig trillet ut på spillsentralen Steam og er for første gang tilgjengelig digitalt. Prisen er på litt over 70 norske kroner, og du må ha Windows i første omgang. 

Sith eller jedi?

Fem år etter handlingen i det første spillet manøvrerer man en erfaren jedi som har blitt utstøtt fra ordenen. Det var ganske teit av dem, for sithene har utryddet nesten alle de godhjertede menneskene med ekstraordinære krefter.

Med hjelp av et rikt rollegalleri og lyssabler skal du hakke din vei gjennom fiender og dialoger i jakt på stadig større krefter. Målet er selvsagt å spenne sith-stump - eller styrte republikken, alt etter hva du velger.

Spillet har nemlig et ikonisk moralsystem som lar deg ta stilling til om du skal være en hensynsløs psykopat eller en godhjertet samaritan. Konsekvensene er omfattende, og ploger løypa du har foran deg.

Mange anbefaler forresten at du laster ned Restored Content Mod før du begir deg ut på romeventyret. Den låser opp store deler av innholdet i spillet, som utviklerne av ulike grunner valgte å holde tilbake. 

Rikt univers

BioWare har tidligere beskrevet sitt massive nettrollespill «Star Wars: The Old Republic» som en naturlig fortsettelse av den hyllede enspillerserien.

MMO-et mister abonnementsavgiften i høst, så du selv kan lodde dybden og se om det er noe for deg.

- Hovedhistorieoppdragene er de beste jeg har opplevd i noe online rollespill, skrev vår mann da han anmeldte det i fjor.

LucasArts jobber for øyeblikket med en ny storsatsing i det velkjente science-fiction-universet, men det blir ikke et rollespill denne gangen. I stedet skal «Star Wars 1313» la deg styre en dusørjeger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3