Spill Angry Birds med spisepinner

Leap skal være 200 ganger mer presis enn andre bevegelseskontrollere.

24. juli 2012 15:50

(PressFire.no): Microsofts Kinect-kontroller kritiseres gjerne for manglende presisjon og i overkant mye etterslep, to innvendinger som har gjort det vanskelig å overbevise kjernespillere om at bevegelseskontrolleren er fremtiden.

Den har vært en massiv suksess for litt enklere opplevelser, men selv forholdsvis grunnleggende kjørespill har slitt med treffsikkerheten.

Leap-kontrolleren skal være den rake motsetningen - en uhyre presis og fleksibel sensor som lar deg bruke alt fra fingertuppene til spisepinner som styreredskaper - noe du kan se eksempler på i videoen nederst på denne siden.

- Leap er en helt ny måte å samhandle med datamaskiner på. Mer presis enn ei mus, like pålitelig som et tastatur og mer følsom enn en berøringsskjerm. Du kan for første gang styre ei datamaskin i tre dimensjoner, med naturlige hånd- og fingerbevegelser, skriver de på nettstedet.

Skiller mellom fingre

På sitt enkleste skal Leap være en boks med dioder som plugges inn i datamaskinen og pekes mot brukeren. På mitt mest kompliserte skal den kunne skilne tommel fra pekefinger.

- Du skal kunne lage egne musebevegelser tilpasset dine bruksområder. Du kan til og med koble sammen mer enn én Leap-enhet for å lage et enda større interaksjonsområde, lyder nettstedet.

Maskinvaren skal lage et åtte kubikkfot stort 3D-felt foran seg, som brukerne angivelig skal kunne manipulere med 200 ganger større presisjon enn andre bevegelseskontrollere.

Kirurger og kunstnere

I presentasjonsvideoen under får man et eksempel på hvordan Leap kan brukes til skytespill, der en mannlig spiller tilsynelatende styrer «Half-Life 2» presist med fingertuppene.

Men utviklerne har også større planer. Kinect har allerede blitt brukt av kirurger og til å avdekke autisme, og også Leap skal være av nytte for medisinsk personell.

Kirurger skal kunne se på sykdomsbilder uten å ta av seg hanskene, ingeniører skal lettere se på 3D-modeller og kunstnere skal kunne bruke den som en pekepinne, hevder de.

Vi får se hvor realistiske planene er når Leap utgis i februar neste år, til en veiledende pris på i overkant av 400 kroner. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3